Hop til indhold

Hjemmelavet hundekiks


Gæst FrøkenWhipsy
 Share

Recommended Posts

Gæst FrøkenWhipsy

Hundekiks med tun

2 bageplader

1 dåse tun i vand, 150 g. netto

2 dl okseboullion (vand + konc.)

2 spsk olie

100 g fuldkornshvedemel

1 spsk salt

1 tsk sukker

Ca. 250 g hvedemel

 

Dræn tun for vand. Bland tun, oksebouillon, olie fuldkornshvedemel, salt og sukker. Tilføj hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Rul dejen ud på et melet bord. Tykkelsen på dejen skal være ca. 7 mm. Tryk dejen ud med en lille udstikkerform eller lign. Bag kiksene ved 150 grader i ca. 30 min. Eller til kiksene er sprøde og gyldne.

Hundekiks med gulerod

2 bageplader

2 gulerødder

2 dl oksebouillon (vand + konc.)

150 g majsmel

1 tsk sukker

1 spsk salt

2 spsk olie

Ca. 175 g hvedemel

 

Riv gulerødderne. Rør gulerødder, oksebouillon, majsmel, sukker, salt og olie sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen sammen. Form dejen til tynde stænger på 10 – 12 cm. Bag stængerne ved 175 grader i ca. 1 ¼ time til de er sprøde og gyldne.

Hundekiks med havregryn

1 bageplade

2 store æg

2 kopper groft speltmel

2 – 3 kopper grovvalsede havregryn

Oksebouillon (vand + konc.)

 

Pisk æggene godt sammen og tilsæt derefter mel og gryn lidt af gangen. Hæld små sjatter bouillon i undervejs, men pas på at dejen ikke bliver for våd. Smør den klæge masse ud på en bageplade beklædt med bagepapir og skær den så igennem 2 gange på hver led.

Bages ved 175 grader (gerne varmluft) i 10 min. Vend stykkerne og giv dem ca. 10 min. Mere. Skorpen skal være fast, men ikke hård. Tag dem ud og klip eller skær ud i passende stykker alt efter hundens størrelse. Bages videre med lavere temperatur til de føles tørre og gennembagte.

Hundekiks med rugkerner

3 – 4 bageplader

3 dl oksebouillon (vand + konc.)

2 dl knækkede rugkerner

1 dl havreklid

1 dl havregryn

3 æg

Ca. 450 g hvedemel

 

Kom bouillon, rugkerner, havrekild og havregryn i en stor skål. Tilsæt æg og mel og ælt dejen. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud til den er ½ cm tyk. Brug evt. en udstikker til at trykke kiksene ud med, eller form kiksene efter ønske. Læg kiksene på en bageplade og bag dem i ca. 30 min. Ved 175 grader eller til de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af kiksenes størrelse.

 

Ren lever

En hel kalve- eller svinelever

 

Skær leveren i skiver og kog den. Hæld derefter vandt fra (det kan evt. gemmes og bruges til at opløse hundens tørkost). Skær skiverne i små tern, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 grader, til de er helt udtørrede (bliver næsten helt sorte). Rod lidt rund i leverbidderne ind imellem, mens de er i ovnen.

 

Luksus guffer

Kyllingelever, hjortelever eller andet indmand

Et æg eller to

Et par skefulde honning

Bulgur, ris, havregryn eller lign.

Evt. lidt piskefløde (så de bliver lidt federe – men ikke mindre velsmagende)

Lidt mel til at samle med

 

Blend indmaden og bland alle indgredienserne sammen i en skål til en tyk klæbrig masse. Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i ca. 1 cm tykkelse. Bages i ovnen ca. 45 min – 1 time ved 130 grader. Når massen er blevet lidt fast, skæres den i strimler (f.eks. med en pizzaskærer) og bages et par timer mere ved ca. 80 – 100 grader.

Disse kiks bliver ikke hårde, men bløde lidt i stil med rugbrød. Stængerne kan fryses i portioner, så de altid kan tages op, når du skal bruge dem. Stængerne kan skæres i små bitte trænings-stykker eller gives som hele stænger – alt afhængig af, hvad man har lyst til.

Hjerteguf

300 g kyllingehjerter

1 æg

1 tsk brun farin

Hvedemel

 

Kyllingehjerterne koges og blendes. Æg og farin røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere

.

1 dåse torskerogn

1 kogepose ris (125g)

Hvedemel

 

Ris og torskerogn blendes sammen. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

 

Leverkiks

300 g kyllingelever

1 æg

1 tsk brun farin

Hvedemel

 

Kyllingeleveren koges og blendes. Æg og farin røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

 

Skipper skræk

200 – 300 g spinat

2 fed hvidløg

1 æg

Hvedemel

 

Spinat og hvidløg dampes/skoldes og blendes. Ægget røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

 

Fiskebolsjer

300 – 500 g fisk (efter behag)

1 kogepose ris (125 g)

Hvedemel

 

Fisken koges og blendes. Risene blendes i fisken. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

 

Gulerodsknopper

5 gulerødder

2 fed hvidløg

1 æg

Hvedemel

 

Gulerødder og hvidløg koges og blendes. Ægges røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

 

Kylling-kiks

200 – 300 g kyllingekød

3 gulerødder

1 æg

1 kogepose ris (125 g)

Hvedemel

 

Kyllingekødet koges eller steges og blendes sammen med gulerødderne, der ligeledes er kogt eller dampet. Risene blendes i. Ægget røres i, hvorefter der blandes mel i til dejen ikke klistrer mere.

Alle kiksene Klippes, skæres eller udstikkes i den facon og størrelse man ønsker. Bages ved 150 grader til de er godt hårde/sprøde.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...
Gæst FrøkenWhipsy

Mmmhmm !

 

Så har jeg lige købt mig et ½ kg fransk berberi andelever som jeg skal lave kiks ud af ! :slem:

 

 

.....Nå ja.. manden synes jo jeg er komplet tosset :stupid::damn:

I virkeligheden tror jeg han er misundelig da "Franske luksus kiks a la berberi and" lyder for godt i hans ører til at blive serveret til en hund :drille:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mmmhmm !

 

Så har jeg lige købt mig et ½ kg fransk berberi andelever som jeg skal lave kiks ud af ! :slem:

 

 

.....Nå ja.. manden synes jo jeg er komplet tosset :stupid::damn:

I virkeligheden tror jeg han er misundelig da "Franske luksus kiks a la berberi and" lyder for godt i hans ører til at blive serveret til en hund :drille:

 

Haha... Tror altså også min mand ville synes jeg var tosset hvis jeg gjorde det samme :mrgreen:.

 

Meen hvad gør man ikke for de kære dyr :klap:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst FrøkenWhipsy
Haha... Tror altså også min mand ville synes jeg var tosset hvis jeg gjorde det samme :mrgreen:.

 

Meen hvad gør man ikke for de kære dyr :klap:.

 

Ja ja - men manden klager jo ikke når jeg laver godter til ham, vel ? :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...