Gæst FrøkenWhipsy Skrevet December 2, 2010 Rapporter Share Skrevet December 2, 2010 Hundekiks med tun 2 bageplader 1 dåse tun i vand, 150 g. netto 2 dl okseboullion (vand + konc.) 2 spsk olie 100 g fuldkornshvedemel 1 spsk salt 1 tsk sukker Ca. 250 g hvedemel Dræn tun for vand. Bland tun, oksebouillon, olie fuldkornshvedemel, salt og sukker. Tilføj hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Rul dejen ud på et melet bord. Tykkelsen på dejen skal være ca. 7 mm. Tryk dejen ud med en lille udstikkerform eller lign. Bag kiksene ved 150 grader i ca. 30 min. Eller til kiksene er sprøde og gyldne. Hundekiks med gulerod 2 bageplader 2 gulerødder 2 dl oksebouillon (vand + konc.) 150 g majsmel 1 tsk sukker 1 spsk salt 2 spsk olie Ca. 175 g hvedemel Riv gulerødderne. Rør gulerødder, oksebouillon, majsmel, sukker, salt og olie sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen sammen. Form dejen til tynde stænger på 10 – 12 cm. Bag stængerne ved 175 grader i ca. 1 ¼ time til de er sprøde og gyldne. Hundekiks med havregryn 1 bageplade 2 store æg 2 kopper groft speltmel 2 – 3 kopper grovvalsede havregryn Oksebouillon (vand + konc.) Pisk æggene godt sammen og tilsæt derefter mel og gryn lidt af gangen. Hæld små sjatter bouillon i undervejs, men pas på at dejen ikke bliver for våd. Smør den klæge masse ud på en bageplade beklædt med bagepapir og skær den så igennem 2 gange på hver led. Bages ved 175 grader (gerne varmluft) i 10 min. Vend stykkerne og giv dem ca. 10 min. Mere. Skorpen skal være fast, men ikke hård. Tag dem ud og klip eller skær ud i passende stykker alt efter hundens størrelse. Bages videre med lavere temperatur til de føles tørre og gennembagte. Hundekiks med rugkerner 3 – 4 bageplader 3 dl oksebouillon (vand + konc.) 2 dl knækkede rugkerner 1 dl havreklid 1 dl havregryn 3 æg Ca. 450 g hvedemel Kom bouillon, rugkerner, havrekild og havregryn i en stor skål. Tilsæt æg og mel og ælt dejen. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud til den er ½ cm tyk. Brug evt. en udstikker til at trykke kiksene ud med, eller form kiksene efter ønske. Læg kiksene på en bageplade og bag dem i ca. 30 min. Ved 175 grader eller til de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af kiksenes størrelse. Ren lever En hel kalve- eller svinelever Skær leveren i skiver og kog den. Hæld derefter vandt fra (det kan evt. gemmes og bruges til at opløse hundens tørkost). Skær skiverne i små tern, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 grader, til de er helt udtørrede (bliver næsten helt sorte). Rod lidt rund i leverbidderne ind imellem, mens de er i ovnen. Luksus guffer Kyllingelever, hjortelever eller andet indmand Et æg eller to Et par skefulde honning Bulgur, ris, havregryn eller lign. Evt. lidt piskefløde (så de bliver lidt federe – men ikke mindre velsmagende) Lidt mel til at samle med Blend indmaden og bland alle indgredienserne sammen i en skål til en tyk klæbrig masse. Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i ca. 1 cm tykkelse. Bages i ovnen ca. 45 min – 1 time ved 130 grader. Når massen er blevet lidt fast, skæres den i strimler (f.eks. med en pizzaskærer) og bages et par timer mere ved ca. 80 – 100 grader. Disse kiks bliver ikke hårde, men bløde lidt i stil med rugbrød. Stængerne kan fryses i portioner, så de altid kan tages op, når du skal bruge dem. Stængerne kan skæres i små bitte trænings-stykker eller gives som hele stænger – alt afhængig af, hvad man har lyst til. Hjerteguf 300 g kyllingehjerter 1 æg 1 tsk brun farin Hvedemel Kyllingehjerterne koges og blendes. Æg og farin røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere . 1 dåse torskerogn 1 kogepose ris (125g) Hvedemel Ris og torskerogn blendes sammen. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Leverkiks 300 g kyllingelever 1 æg 1 tsk brun farin Hvedemel Kyllingeleveren koges og blendes. Æg og farin røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Skipper skræk 200 – 300 g spinat 2 fed hvidløg 1 æg Hvedemel Spinat og hvidløg dampes/skoldes og blendes. Ægget røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Fiskebolsjer 300 – 500 g fisk (efter behag) 1 kogepose ris (125 g) Hvedemel Fisken koges og blendes. Risene blendes i fisken. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Gulerodsknopper 5 gulerødder 2 fed hvidløg 1 æg Hvedemel Gulerødder og hvidløg koges og blendes. Ægges røres i. Herefter blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Kylling-kiks 200 – 300 g kyllingekød 3 gulerødder 1 æg 1 kogepose ris (125 g) Hvedemel Kyllingekødet koges eller steges og blendes sammen med gulerødderne, der ligeledes er kogt eller dampet. Risene blendes i. Ægget røres i, hvorefter der blandes mel i til dejen ikke klistrer mere. Alle kiksene Klippes, skæres eller udstikkes i den facon og størrelse man ønsker. Bages ved 150 grader til de er godt hårde/sprøde. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst karina73 Besvaret December 2, 2010 Rapporter Share Besvaret December 2, 2010 1000 tak :hjerte: det har jeg bare gået og manglet :banan: nu kan lupo og bindi få noget forskelligt :5up:, Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst FrøkenWhipsy Besvaret Januar 6, 2011 Rapporter Share Besvaret Januar 6, 2011 Mmmhmm ! Så har jeg lige købt mig et ½ kg fransk berberi andelever som jeg skal lave kiks ud af ! :slem: .....Nå ja.. manden synes jo jeg er komplet tosset :stupid::damn: I virkeligheden tror jeg han er misundelig da "Franske luksus kiks a la berberi and" lyder for godt i hans ører til at blive serveret til en hund Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Obelix Besvaret Januar 6, 2011 Rapporter Share Besvaret Januar 6, 2011 Mmmhmm ! Så har jeg lige købt mig et ½ kg fransk berberi andelever som jeg skal lave kiks ud af ! :slem: .....Nå ja.. manden synes jo jeg er komplet tosset :stupid::damn: I virkeligheden tror jeg han er misundelig da "Franske luksus kiks a la berberi and" lyder for godt i hans ører til at blive serveret til en hund Haha... Tror altså også min mand ville synes jeg var tosset hvis jeg gjorde det samme . Meen hvad gør man ikke for de kære dyr :klap:. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst FrøkenWhipsy Besvaret Januar 6, 2011 Rapporter Share Besvaret Januar 6, 2011 Haha... Tror altså også min mand ville synes jeg var tosset hvis jeg gjorde det samme . Meen hvad gør man ikke for de kære dyr :klap:. Ja ja - men manden klager jo ikke når jeg laver godter til ham, vel ? Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.