Hop til indhold

hjemmelavede madvarer og godbidder til hunden


Gæst anne-marie
 Share

Recommended Posts

Gæst anne-marie

Her bringer jeg opskriften på det mad mine hunde lever af, man kan blande det med tørfoder.

Det er vigtigt at læse hele opskriften igennem inden man går igang!

 

Hundemad:

 

Jeg koger en kylling eller en and fx ( her skal meget fedt skummes af) ved svag varme (simre) i en pæn time (hvis der er indmad koges dette med), jeg bruger min store stegegryde på 7 liter, kyllingen koger i 2.8- 3 liter vand.

Kyllingen skal være mør, kødet skal slippe benene.

 

Man kan alt efter hvor meget man bruger kød til godbidder (hvis man bruger mange kan man undlade), tilsætte ekstra kyllingekød.

Man skal bare sikre sig at hunden får en 4. del kød mindst, hvalpe/unghunde skal have en 3. del mindst.

På en alm. kylling er der ca 550-650 gr kogt kød, og da opskriften giver ca 4- 4,5 kg med en kylling, skal man tænke i mindst 500 gr mere kød til voksne hunde til denne portion.

 

Det er vigtigt at veje portionen når den er tilberedt, så man kender sammensætningen.

 

Jeg tilsætter ikke selv ekstra kød til kyllingeopskriften. Mine hunde får mange godbidder hver dag, godbidder af kogt kød og indmad, og på den måde kommer vi op på ca en 3. del kød ialt.

 

Det ekstra kød skal koge med i ca 30 min., det skal være godt mørt.

 

Maden er letfordøjelig og dermed skånsom for hundens krop når ingredienserne er kogt godt møre.

 

Herefter tager jeg kyllingen op (det hele, pas på der ikke er ben i suppen).

 

Så skummer jeg lidt af fedtet fra, hvis man har en hund der er tynd så gør man det ikke, hvis man har en hund der er kraftig så skum halvdelen af, kyllingefedtet er godt for hunden.

 

Så tilsættes 5-6 dl BRUNE ris og disse koger i en time ved svag varme, simrer, småkoger, de må gerne koge længere med de andre ingredienser.

 

Man kan tilsætte en pæn håndfuld hel Quinoa efter ca en halv time, det er en sydamerikansk kornsort der anvendes som ris, den dyrkes udelukkende økologisk, hvis mennesket skulle overleve på en fødekilde, skulle det være denne, den er fuld af gode ting og er også god til hunde, eaglepack bruger den også i deres foder.

 

Gulerødder og andre grøntsager skæres meget småt, man kan med fordel rive dem i en foodprocessor.

Der skal ca 1000 - 1300 gr grøntsager i maden.

 

Ingen store stykker.

 

Jeg bruger nædten altid gulerødder, ofte squahs, et par kartofler groftrevet, grønne bønner skåret i mindre stykker og fx spidskål, hvidkål, rodfrugter, grønkål, broccoli, tomat, spinat og ærter, ærter skal koge ligeså længe som de andre grøntsager, så kan hunden bedre udnytte dem

Man kan rive et hvidløg i, men brug aldrig løg eller pore eller andet løg.

 

Nu tilsættes de grovft hakkede grøntsager , dette kan gøres når der fx er 30 min tilbage af risenes kogetid, man skal bare koge det det længere det tager for at få massen i kog igen efter tilsætningen.

 

Grøntsagerne skal koge med i ca 25- 35 min..

 

Imedens kan man så pille kødet af kyllingen, pas på ikke at få ben med.

 

Når grøntsagerne er kogt færdige tilsættes kyllingekødet, og konsistensen gøres tyk tilsidst med havregryn eller/og femkornsflager fra Urtekram og jeg tilsætter også ca 10 -12 tsk havreklid, det er godt for fordøjelsen, gode fibre, flagerne/grynene skal koge/simre med mindst 3-4 minutter, hvis ikke de koges kan hundene ikke udnytte dem).

 

Massen skal være tyk som en god grød.

 

Slutresultatet skal gerne bestå af en fjerdedel grønt og en fjerdedel eller en 3.del kød (som sagt, hvis man bruger mange kød godbidder, kan køddelen være mindre, på en almindelig kylling er der ca 550-650 gr kogt kød, så da opskriften giver ca 4 kg, så skal der tilsættes ekstra kød på den ene eller den anden måde).

 

Herefter køles maden ned og fyldes i frostposer. der kan være ca 1 kg i en flad 4 liters pose, de fryses flade, da de så er nemmere at tø op.

 

Når man fodrer skal man tilsætte en tsk. vegetabilsk olie til foderet hver dag pr 10 kg hund og også gerne noget lakseolie, det får mine hver dag (jeg køber den hos Olivers).

Olie er en vigtig del af foderet!

 

Jeg skifter mellem forskellige økologiske olier, fx solsikkeolie og tidselolie.

 

 

Jeg fodrer 2 gange dagligt + en gang i et ''tomt'' ben eller det foretrukne, i en kong, når jeg bruger blandingen til konger så putter jeg godbidder af fx kogt kyllinge/kalkunbryst i tern i bunden.

 

I kurmaden kan man bruge fisk, kylling, andet fjerkræ, kotelet eller andet egnet kød som køddel (ikke over 10 % fedt), ikke dåsefisk/kød!!

 

 

Hvis man vil lade hunden være fri for tilsætninger og kemi, må hunden ikke få tørfoder, færdig lavede godbidder, tyggepinde m.m..

 

Kun hjemmelavede godbidder af kylling, kalkun, lever og hjerte evt.

Jeg giver også en grønlandsk tørfisk om dagen (hvis jeg kan få de grønlandske).

Olivers har også tørrede fiskegodbidder der er gode.

 

Som tyggebeskæftigelse kan hunden få ben, såkaldte suppeben/kraftben af okse/kalv, kødben skal altid gives rå.

Mine hunde får kødben hver anden dag udenfor.

De får også ofte en rå gulerod og vi deler gerne et æble eller en appelsin

 

Mine 2 hunde vejer ca 9-10 kg, og de får ca 250-300 gr af foderet hver dag (afhængig af årstid, motion m.m.).

Ved siden af får de så resten af deres kødration i form af godbidder (både til søg, aktivering og til træning), som regel kogt kyllinge eller kalkunbryst og lever/hjerte, tiltider får de hakket kød, svitset på pande, ikke brunet, derefter køler det på og under fedtsugende papir, det giver et lækkert søg, det kan være kyllingekød eller andet magert kød.

 

Man kan få hundevitaminer på apoteket og på nettet (jeg bruger Kanavit), pillerne kan knuses i en morter, det fåes også som pulver.

 

Jeg laver hundemad af svinekød (kotelet), hest, lam, kalkun, kylling og fisk så kosten er afvekslende.

 

Maden på andre kød/fisktyper laves på samme måde som med kylling.

 

Jeg koger brune ris og quinoa i 2.7 liter vand, tilsætter ca 1000-1200 gr blandede revne/småtskårne grøntsager sammen med småtskåret kød/ fisk efter ca 3 kvarters kogetid.

 

Man venter til det hele koger igen, så lader man det koge til det er godt mørt, måske en halv time til 3 kvarter mere.

Herefter jævner jeg som sædvanligt med havreklid og femkornsflager.

 

Det smager godt banan9.gif

 

 

Mvh

 

Anne-marie Monrath

 

Indkøb:

 

Brune ris, quoinoa, havregryn, femkornsflager, havreklid, kød (ikke for fedt), fisk (uden ben), koldpresset vegetabilsk olie, lakseolie, vitaminpulver (kanavit fx), kød til godbidder (fx kalkun eller kyllingebryst og indmad fx lever eller hjerte), rå kraftben.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 333
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Jeg har tænkt på at prøve noget hjemmelavede med auberginer, men da de skal udsaltes er det måske en dårlig idé? Jeg mener, får man skyllet al salten ud bagefter, eller er der noget der "sidder fast" i auberginen?

 

Og bliver auberginer gode når de bliver kogt? (Selv er jeg vant til at spise dem stegt)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Jeg har tænkt på at prøve noget hjemmelavede med auberginer, men da de skal udsaltes er det måske en dårlig idé? Jeg mener, får man skyllet al salten ud bagefter, eller er der noget der "sidder fast" i auberginen?

 

Og bliver auberginer gode når de bliver kogt? (Selv er jeg vant til at spise dem stegt)

 

Jeg synes du skal spørge Gudrun, jeg ved det ikke a015.gif

 

Saltet har hundene ikke godt af i hvert fald!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har tænkt på at prøve noget hjemmelavede med auberginer, men da de skal udsaltes er det måske en dårlig idé? Jeg mener, får man skyllet al salten ud bagefter, eller er der noget der "sidder fast" i auberginen?

 

Og bliver auberginer gode når de bliver kogt? (Selv er jeg vant til at spise dem stegt)

 

Du kan sagtens bruge auberginer!!

 

Jeg bruger dem altid i gryderetter til os selv. Jeg eeeelsker auberginer. Lavet på alle tænklige måder.

Kahlúa får det af og til i hendes mad. Hun kan også godt lide det. Men de skal koge i længere tid end andre grøntsager før de er møre.

Når jeg laver gryderet til os selv kommer auberginerne altid med sammen med kødet! Så længe skal de koge!

Du kan også bage dem i ovnen. Du skal prikke hul med en nål. Gerne en 6-7 huller. Derefter bager du den i en times tid ved 170 grader. Så kan du nemt åbne den og skrabe kødet ud.

 

Derudover bruger jeg ofte Okra som både Lua, kasper og jeg virkelig elsker og spiser meget. Jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet mad til Lua uden okra :wink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker meget i hundemad for tiden. Nu kører det og så vil jeg til at eksperimentere.

 

Det er rodfrugterne som trækker mest i mig. Jeg tænker nok "årstidens" grøntsager og vores næste portion bliver med kartoffel, gulerod og grønkål.

 

Og så kommer der forskellige kornsorter til også, som majs, havre, byg og spelt.

Det bliver spændende, hvad Pelle synes om det :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker meget i hundemad for tiden. Nu kører det og så vil jeg til at eksperimentere.

 

Det er rodfrugterne som trækker mest i mig. Jeg tænker nok "årstidens" grøntsager og vores næste portion bliver med kartoffel, gulerod og grønkål.

 

Og så kommer der forskellige kornsorter til også, som majs, havre, byg og spelt.

Det bliver spændende, hvad Pelle synes om det :)

 

Jeg har også tænkt meget på rodfrugter på det sidste... Jeg spiser det som slikq94.gif Lua har smagt det ovnbagt og er vild med rodfrugter

 

Men det skal nok rives i maden, ligesom jeg gør med gulerødderneu155.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Jeg tænker meget i hundemad for tiden. Nu kører det og så vil jeg til at eksperimentere.

 

Det er rodfrugterne som trækker mest i mig. Jeg tænker nok "årstidens" grøntsager og vores næste portion bliver med kartoffel, gulerod og grønkål.

 

Og så kommer der forskellige kornsorter til også, som majs, havre, byg og spelt.

Det bliver spændende, hvad Pelle synes om det :)

 

Jeg har også tænkt meget på rodfrugter på det sidste... Jeg spiser det som slikq94.gif Lua har smagt det ovnbagt og er vild med rodfrugter

 

Men det skal nok rives i maden, ligesom jeg gør med gulerødderneu155.gif

 

Jeg river det også i :)

 

Gudrun siger at tingene skal koges godt, så ærter fx skal også koge i ca 30 min, jeg river også gulerødder, kartofler og alt muligt andet på foodprocessoren :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker meget i hundemad for tiden. Nu kører det og så vil jeg til at eksperimentere.

 

Det er rodfrugterne som trækker mest i mig. Jeg tænker nok "årstidens" grøntsager og vores næste portion bliver med kartoffel, gulerod og grønkål.

 

Og så kommer der forskellige kornsorter til også, som majs, havre, byg og spelt.

Det bliver spændende, hvad Pelle synes om det :)

 

Jeg har også tænkt meget på rodfrugter på det sidste... Jeg spiser det som slikq94.gif Lua har smagt det ovnbagt og er vild med rodfrugter

 

Men det skal nok rives i maden, ligesom jeg gør med gulerødderneu155.gif

 

Jeg river det også i :)

 

Gudrun siger at tingene skal koges godt, så ærter fx skal også koge i ca 30 min, jeg river også gulerødder, kartofler og alt muligt andet på foodprocessoren :)

 

Ja jeg tror jeg vil prøve at rive noget i næste gang.

Sidste gang rev jeg en smule ingefærd med i men turde ikke putte for meget i.

 

Gad vide om man kunne rive æble i

 

og gad vide om hun ville spise detz040.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Hjemmelavet leverpostej

 

-500 gram hakket lever

-300 gram spæk

-friske krydreurter (jeg bruger timian eller rosmarin)

-1 fed presset hvidløg

-2 æg

-3 Store gennemkogte kartofler (skal moses)

 

Ønsker man grøntsagsudgaven kan man tilsætte broccoli, blomkål og gulerødder osv. Jeg foretrækker at koge grøntsagerne først og derefter mose dem. Det blandes i sammen med alt det andet Det er en god idé at lade grøntasagerne dampe af og evt læg dem på noget køkkenrulle så noget af vandet trækkes ud

 

Det hele blandes sammen, puttes i en passende form og bages i oven ved 175 grader i 1 time.

 

Det kan sagtens fryses i portioner

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker meget i hundemad for tiden. Nu kører det og så vil jeg til at eksperimentere.

 

Det er rodfrugterne som trækker mest i mig. Jeg tænker nok "årstidens" grøntsager og vores næste portion bliver med kartoffel, gulerod og grønkål.

 

Og så kommer der forskellige kornsorter til også, som majs, havre, byg og spelt.

Det bliver spændende, hvad Pelle synes om det :)

 

Jeg har også tænkt meget på rodfrugter på det sidste... Jeg spiser det som slikq94.gif Lua har smagt det ovnbagt og er vild med rodfrugter

 

Men det skal nok rives i maden, ligesom jeg gør med gulerødderneu155.gif

 

Jeg river det også i :)

 

Gudrun siger at tingene skal koges godt, så ærter fx skal også koge i ca 30 min, jeg river også gulerødder, kartofler og alt muligt andet på foodprocessoren :)

 

Ja jeg tror jeg vil prøve at rive noget i næste gang.

Sidste gang rev jeg en smule ingefærd med i men turde ikke putte for meget i.

 

Gad vide om man kunne rive æble i

 

og gad vide om hun ville spise detz040.gif

 

Jeg giver frugt rå og det "må" jeg godt :)

Fik en laang fodersnak med Gudrun i fredags og fik vist husket at stille de spørgsmål, som jeg ellers plejer at glemme :)

 

Havregryn/klid skal f.eks. iblødsættes før kogning, det har jeg været usikker på.

 

Majsgryn/mel, spelt, quinoa, byg, hvede skal jeg også til at bruge lidt af. (Jeg har det ikke så godt med al den ris, men kan ikke forklare hvorfor.)

 

Amaranth derimod er ikke godt, fik jeg at vide.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har tænkt på at prøve noget hjemmelavede med auberginer, men da de skal udsaltes er det måske en dårlig idé? Jeg mener, får man skyllet al salten ud bagefter, eller er der noget der "sidder fast" i auberginen?

 

Og bliver auberginer gode når de bliver kogt? (Selv er jeg vant til at spise dem stegt)

 

Du kan sagtens bruge auberginer!!

 

Jeg bruger dem altid i gryderetter til os selv. Jeg eeeelsker auberginer. Lavet på alle tænklige måder.

Kahlúa får det af og til i hendes mad. Hun kan også godt lide det. Men de skal koge i længere tid end andre grøntsager før de er møre.

Når jeg laver gryderet til os selv kommer auberginerne altid med sammen med kødet! Så længe skal de koge!

Du kan også bage dem i ovnen. Du skal prikke hul med en nål. Gerne en 6-7 huller. Derefter bager du den i en times tid ved 170 grader. Så kan du nemt åbne den og skrabe kødet ud.

 

Derudover bruger jeg ofte Okra som både Lua, kasper og jeg virkelig elsker og spiser meget. Jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet mad til Lua uden okra :wink:

 

Tak for tips´ne.

Den i ovn kan vist dårligt blive nemmere, -lige noget for mig :lol: (Her i huset tilhører køkkenet primært manden)

Du udsalter ikke auberginer før de skal koges, vel?

Hvad er okra for noget?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Hvordan med kålsorter, skal man passe lidt på med det, kan det mon give oppustethed og mavekneb i hundemave? Ved I det?

-Ellers må jeg huske at spørge Gudrun.

 

Jeg har brugt meget spidskål her i sæsonen, det har de godt kunnet lide :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan med kålsorter, skal man passe lidt på med det, kan det mon give oppustethed og mavekneb i hundemave? Ved I det?

-Ellers må jeg huske at spørge Gudrun.

 

Jeg har hørt (kan desværre ikke huske fra hvem) at man skal være lidt påholdende med at give hunden kål. Det sætter gang i peristaltikken og så når hunden ikke at optage alle næringsstofferne, før maden kommer ud igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har hørt (kan desværre ikke huske fra hvem) at man skal være lidt påholdende med at give hunden kål. Det sætter gang i peristaltikken og så når hunden ikke at optage alle næringsstofferne, før maden kommer ud igen.

 

Jeg spurgte specifikt til kål i fredags og fik svaret "lidt kål" blandt andet for som du skriver, kål sætter gang i sagerne og danner tarmluft.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har tænkt på at prøve noget hjemmelavede med auberginer, men da de skal udsaltes er det måske en dårlig idé? Jeg mener, får man skyllet al salten ud bagefter, eller er der noget der "sidder fast" i auberginen?

 

Og bliver auberginer gode når de bliver kogt? (Selv er jeg vant til at spise dem stegt)

 

Du kan sagtens bruge auberginer!!

 

Jeg bruger dem altid i gryderetter til os selv. Jeg eeeelsker auberginer. Lavet på alle tænklige måder.

Kahlúa får det af og til i hendes mad. Hun kan også godt lide det. Men de skal koge i længere tid end andre grøntsager før de er møre.

Når jeg laver gryderet til os selv kommer auberginerne altid med sammen med kødet! Så længe skal de koge!

Du kan også bage dem i ovnen. Du skal prikke hul med en nål. Gerne en 6-7 huller. Derefter bager du den i en times tid ved 170 grader. Så kan du nemt åbne den og skrabe kødet ud.

 

Derudover bruger jeg ofte Okra som både Lua, kasper og jeg virkelig elsker og spiser meget. Jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet mad til Lua uden okra :wink:

 

Tak for tips´ne.

Den i ovn kan vist dårligt blive nemmere, -lige noget for mig :lol: (Her i huset tilhører køkkenet primært manden)

Du udsalter ikke auberginer før de skal koges, vel?

Hvad er okra for noget?

 

Nej jeg udsalter ikke auberginerne, skær dem bare i passende stykker og putter dem i :)

 

Okra er sådan en grøn grøntsag fra Afrika. Den ligner lidt en chili, men det er det ikke! Den er ikke stærk! Den er sådan lidt behåret ligesom en fersken uden på og indne i er den lidt slimet med en masse kerner. Smager virkelig godt. Lige i denne årstid er de lidt dyre, men så køber jeg dem på frost. Man kan få dem i de fleste halal grønthandlere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie

Kog kalvelever eller kyllingebryst til mørt, køl, og skær i passende stykker, lidt større end du ønsker dem færdige :)

 

Fordel dem på bagepapir på en bageplade, bag dem ved varmludt 110-120 gr i

1-1½ time, rod rundt engang imellem :)

 

De skal være hel hårde :)

 

Og de smager godt banan10.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
Måske kunne andre tænke sig at lade deres hunde få en lille kur væk fra tørfoder og færdigkøbte godbidder og andet kemifyldt?

 

 

Her bringer jeg opskriften på det mad jeg laver, og man kan også blande med det.

Det er vigtigt at læse hele opskriften igennem inden man går igang!

 

Hundemad:

 

Jeg koger en kylling (kan også være and fx) ved svag varme (simre) i en pæn time (hvis der er indmad koges dette med), den bliver kogt i min store stegegryde med 3 liter vand.

Kyllingen skal være mør, kødet skal slippe benene.

 

Man kan alt efter hvor meget man bruger kød til godbidder (hvis man bruger mange kan man undlade), tilsætte ekstra kyllingekød eller fersk fisk.

Man skal bare sikre sig at hunden får en 4. del kød mindst, hvalpe/unghunde skal have en 3. del mindst.

På en alm. kylling er der ca 550-650 gr kogt kød, og da opskriften giver ca 4- 4,5 kg med en kylling, skal man tænke i mindst 500 gr mere kød til voksne hunde til denne portion.

 

Jeg tilsætter ikke ekstra kød, tiltider dog frisk fisk som koges med i ca 20 min..

Mine hunde får også mere kød end anbefalet, jeg giver som regel ca 50 gr til hver i rent kogt kyllinge/kalkunkød som godbidder hver dag.

 

Det ekstra kød/fisk skal så koge med i en ca 20-30 min..

 

Det er vigtigt at tingene bliver kogt godt mørt!

 

 

 

 

Herefter tager jeg kyllingen op (det hele, pas på der ikke er ben i suppen).

 

Så skummer jeg lidt af fedtet fra (hvis man har en hund der er tynd så gør man det ikke, hvis man har en hund der er kraftig så skum halvdelen af, kyllingefedtet er faktisk godt for hunden).

 

Så tilsættes 5 dl brune ris og disse koger i ca en time ved svag varme (simrer, småkoger).

 

Man kan tilsætte en pæn håndfuld hel Quinoa efter ca en halv time, det er en sydamerikansk kornsort, der anvendes som ris, den dyrkes udelukkende økologisk, hvis mennesket skulle overleve på en fødekilde, skulle det være denne, den er fuld af gode ting og er også god til hunde, eaglepack bruger den også i deres foder.

Jeg synes dog at det lugter lidt rigeligt, så jeg holder indimellem en pause med det, nogle ka lide lugten , andre ikke.

 

Gulerødder ca 5-6 store og andre grøntsager skæres i mindre stykker, man kan med fordel bruge foodprocessor, det grove jern.

Der skal ca 1000 - 1300 gr grøntsager i maden.

 

Jeg bruger altid gulerødder, ofte squahs, et par kartofler groftrevet, grønne bønner skåret i mindre stykker og fx spidskål, andet kål, spinat og ærter, ærter skal koge ligeså længe som de andre grøntsager, så kan hunden bedre udnytte dem

Man kan rive et hvidløg i, men brug aldrig løg.

 

 

Nu tilsættes de grovft hakkede grøntsager dette kan gøres når der er fx er 20 min tilbage af risenes kogetid, man skal bare koge det længere det tager for at få massen i kog igen efter tilsætningen.

 

Grøntsagerne skal koge med i ca 20- 30 min..

 

Man skal sikre sig at det hele er kogt meget mørt.

 

Imedens kan man så pille kødet af kyllingen, pas på ikke at få ben med.

 

Når grøntsagerne er kogt færdige tilsættes kyllingekødet, og konsistensen gøres tyk tilsidst med havregryn eller/og femkornsflager fra Urtekram og jeg tilsætter også ca 10 -12 tsk havreklid, det sidste er godt for fordøjelsen, gode fibre, flagerne/grynene skal koge/simre med mindst 3 minutter, hvis ikke de koges kan hundene ikke udnytte dem).

 

Massen skal være som en god grød.

 

Slutresultatet skal gerne bestå af en fjerdedel grønt og en fjerdedel kød (som sagt, hvis man bruger mange kødholdige godbidder, kan køddelen være mindre, på en almindelig kylling er der ca 550-650 gr kogt kød, så da opskriften giver ca 4 kg, så skal der tilsættes ekstra kød på den ene eller den anden måde).

 

Herefter køles maden ned og fyldes i frostposer, der fryses flade, da de så er nemmere at tø op.

 

 

Når man fodrer skal man tilsætte en tsk. vegetabilsk olie til foderet hver dag pr 10 kg hund og også gerne noget lakseolie, det får de hver dag (jeg køber den hos Olivers).

 

Jeg skifter mellem økologiske olier, fx olivenolie, solsikkeolie, tidselolie og rapsolie.

 

 

Jeg fodrer 2 gange dagligt+ en gang i et ''tomt'' ben eller det foretrukne, i en kong, når jeg bruger blandingen til konger så putter jeg godbidder af fx kogt kyllingebryst i tern i bunden, i midten og i toppen.

 

I kurmaden må man bruge fisk, kylling, andet fjerkræ, andet egnet kød som køddel, ikke dåsefisk/kød!!

 

Det skal være hjemmelavet og uden tilsætningsstoffer.

 

Hvis man vil følge kuren (hvis man vil lade hunden være fri for tilsætninger og kemi), må hunden ikke få tørfoder, færdig lavede godbidder, tyggepinde m.m..

 

Kun hjemmelavede godbidder af kylling og lidt lever eller hjerte evt.

Jeg giver også en grønlandsk tørfisk om dagen (hvis jeg kan få de grønlandske).

Olivers har også tørrede fiskegodbidder der er gode.

 

Som tyggebeskæftigelse må hunden få ben, såkaldte suppeben/kraftben af okse/kalv, kødben skal altid gives rå.

Mine hunde får kødben hver anden dag

De får også ofte en rå gulerod og vi deler gerne et æble eller en appelsin

 

Mine hunde vejer ca 10 kg, og de får ca 160-200 gr af foderet hver dag.

Ved siden af får de så resten af deres kødration i form af godbidder (både til søg og til træning), som regel kogt kyllinge eller kalkunbryst og lever/hjerte, tiltider får de hakket kød, svitset på pande, ikke brunet, derefter køler det på og under fedtsugende papir, det giver et lækkert søg.

 

Man kan tilsætte vitamintilskud, spørg efter noget der ikke er lavet på gær eller benmel, jeg er på udkig efter en god urteblanding.

Man kan få hundevitaminer på apoteket (jeg bruger pt Kanavit), men man kan også bruge børnevitaminpiller til mindre hunde, hvis man ellers kan finde nogen uden smagstilsætning!

Til en hund på 25 kg ca kan man bruge en halv multivitamin til voksne.

 

Her i august 2007 er vi begyndt at lave portioner af svinekød, hest, kalkun, og portioner kun med fisk så kosten er afvekslende, i forvejen laver vi også portioner med and og kylling.

Maden laves på samme måde, jeg koger ris og quinoa i 3 liter vand, tilsætter ca 1200 gr blandede grøntsager sammen med de småtskårne koteletter m.m.(eller fisk) efter ca 3 kvarters kogetid.

 

Man venter til det hele koger igen, så lader man det koge til det er godt mørt, måske en halv time til 3 kvarter

Herefter jævner jeg som sædvanligt med havreklid og femkornsflager, det smager godt banan9.gif

 

Det er simpelthen en så fin opskrift - og har nu tænkt mig at gå rigtig i krig med den, har nemlig kun brugt den som lidt ekstra ved siden af..

 

Men ak og ve.. mit allerstørste problem er at jeg er så dårlig til at regne..

Hvis man nu siger - at man har en voksen hund på lidt over 2 kg.. og en lille hvalp på 1,4 kg... Hvor meget skal de så have, både af kød og i alt? *ser meget flov ud*

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie

Hvor gammel er det Bitten er?

 

Den lille skal have en 3.del kød i :)

 

Du kan evt lave med en 4. del og så tilsætte ekstra til hans :)

 

Jeg er ikke så optaget om de får for meget kød, men de skal ikke have under det foreslåede :)

 

Jeg tror mine får en 3. del kød ca, de får en masse kødgodbidder også, deres liv er en fest hvad angår godbidder, det er en af grundene til de er så dygtige :D

 

Hvalpe skal spise det de kan som udgangspunkt, se på hans trivsel og om han evt skulle få for meget, og så kan du regulere det efter det :)

 

Det samme med Bitten, du kan skele til hvad jeg giver mine, men mine er ikke ret krævende, du skal nok prøve dig frem :)

 

Det lyder spændende, spørg endeligt :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie

Så nu har jeg lavet det flotteste mad nogensinde :D

 

Det er med ferske sild, laks og rødspætte, men det der virkeligt giver det kulør er de revne gulerødder, den enkelte lille bitte rødbedde, og de 500 gr grønkål :D

 

Det er meget smukt!!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Så nu har jeg lavet det flotteste mad nogensinde :D

 

Det er med ferske sild, laks og rødspætte, men det der virkeligt giver det kulør er de revne gulerødder, den enkelte lille bitte rødbedde, og de 500 gr grønkål :D

 

Det er meget smukt!!

 

Så skal du jo vise billeder af det :D

 

Jeg har ikke taget billeder af det :D

 

Men, det er både flot og smager godt :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så nu har jeg lavet det flotteste mad nogensinde :D

 

Det er med ferske sild, laks og rødspætte, men det der virkeligt giver det kulør er de revne gulerødder, den enkelte lille bitte rødbedde, og de 500 gr grønkål :D

 

Det er meget smukt!!

 

Så skal du jo vise billeder af det :D

 

Jeg har ikke taget billeder af det :D

 

Men, det er både flot og smager godt :lol:

 

Men så skal du BÅDE taget billeder af det OG lægge smagsprøver ud på nettet grin.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Så nu har jeg lavet det flotteste mad nogensinde :D

 

Det er med ferske sild, laks og rødspætte, men det der virkeligt giver det kulør er de revne gulerødder, den enkelte lille bitte rødbedde, og de 500 gr grønkål :D

 

Det er meget smukt!!

 

Så skal du jo vise billeder af det :D

 

Jeg har ikke taget billeder af det :D

 

Men, det er både flot og smager godt :lol:

 

Men så skal du BÅDE taget billeder af det OG lægge smagsprøver ud på nettet grin.gif

 

Py, det bliver svært :shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så nu har jeg lavet det flotteste mad nogensinde :D

 

Det er med ferske sild, laks og rødspætte, men det der virkeligt giver det kulør er de revne gulerødder, den enkelte lille bitte rødbedde, og de 500 gr grønkål :D

 

Det er meget smukt!!

 

Så skal du jo vise billeder af det :D

 

Jeg har ikke taget billeder af det :D

 

Men, det er både flot og smager godt :lol:

 

Men så skal du BÅDE taget billeder af det OG lægge smagsprøver ud på nettet grin.gif

 

Py, det bliver svært :shock:

 

Johhh - det skulle du jo nok ha tænkt på ... og så bare ha postet billeder første gnag jeg bad om det :P

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...