Hop til indhold

Alle hunde er dominerende..


Gæst Stella
 Share

Recommended Posts

Er på en internet side hvor der jænvligt bliver diskuteret hundeopdragelse, selvom selve siden egentlig ikke har noget med hunde at gøre.

 

Men hvor er der dog mange som er af den opfattelse at hunde, også hvalpe, er født ind i denne her verden for at dominrere alt og alle de møder på deres vej. Hvis folk bare vidste hvad hvalpe gør i kådhed. De snakker stadig om at den eneste vej at vise respekt på ,er at lade hunden gå sidst ind og ud af døren, at lade den sove på gulvet, at spise først, at ignorer den når den tager intiativ til kæl og leg osv. Det gør ondt ind i mit hjerte at læse alle de "gode råd" der bliver givet derinde. Særligt fordi siden mest bruges af unge mennesker, som lige har fået hvalp. Jeg er selv et ungt menneske i tyverne, men jeg læste side op og side ned om positiv hundeopdragelse osv, og vidste også en del om visse ting inden jeg fik hvalp.

 

Men mange mener at man ikke kan læse sig til noget og at det eneste der virker er "gammeldags" opdragelse. Og det tragiske er jo så, at viser hunden modvilje pga misforståelse, jamen så falder hammeren endnu hårdere fordi så må det jo være fordi den ikke har nogen respekt.:stupid:

 

Jeg får af familie og venner jænvligt at vide at jeg er alt for blødsøden. Min familie mener desværre også at hvalpens snude skal bores ned i tisset når den besørger indenfor, da den gør det for at vise dominans osv. :damn:

 

Nogle gange kan jeg så faktisk blive helt i tvivl, er jeg for blødsøden ??

 

Jeg synes jeg har det fint med min hund og han er helt almindelig nem og sød og kærlig og jeg synes vi har et tæt forhold. Han får også lov at putte i min seng og ligge hvor han ville ( undtagen på borderne :slem: )

Jeg kan godt råbe højt nogle gange, og jeg fejler sikkert også. Jeg giver også efter nogle gange, men alt i alt synes jeg ikke vi har nogle større problemer og jeg har aldrig tænkt at min hund er dominrende. Han er i det hele taget opdraget kærligt og med tålmodihed, overbærendhed som hovedpunkter.

 

Hvordan har i det med jeres hund, hvordan er den opdraget, hvordan er den i det daglige ? Hvad siger andre om din måde at opdrage hund på ??

Har i gået til hundetræning, har i mødt mennesker som i løb skrigende borte fra , pga deres holdning til træning ?

 

Hvad kunne i tænkte jer at gøre om, eller blive bedre til ?

 

Jeg har en ting jeg gerne ville lærer min hund at blive bedre til, og så har jeg en ting jeg ville ønske jeg havde vidst dengang.

 

Jeg ville gerne lærer min hund at blive nede, når der kommer gæster. Han hopper op i iver og siger man NEJ og NED, går han helt i selvsving og hopper endnu mere op, for at komme op til ens ansigt og undskylde.

 

Da han var hvalp, fik jge at vide at jeg skulle lade ham klare mødet med andre hunde selv. :damn: det resulterede i at vi i dag arbjeder meget på at han skal acceptere andres hunde moslen osv. Han stoler på ingen måde på at jeg kan gå ind og vise at jeg har styr på det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har det rigtig godt med Møffe! :lun:

 

Han er trænet primært med klikkertræning, hvilket vil sige ingen grænsesætning i denne forbindelse. Opdragelsen er ligeledes foregået meget blødt. Jeg har stoppet/ignoreret uønsket adfærd (alt efter hvad det har gældet), rost korrekt adfærd og afledt ham. Og så har jeg tabt tålmodigheden ind i mellem og råbt højt :oops:

 

Jeg tror, ganske enkelt ikke over en dørtærskel på, at mennesker og hunde indgår i et "floksystem", i den forstand, at hunden vurderer os på lige fod med andre hunde. Vi er to forskellige arter og så er hunde altså heller ikke dummere ;-) Vi lever i sameksistens - hvortil der selvsagt hører, at man skal respektere hinanden, ellers ville det jo ikke være til at holde ud. Kort fortalt.

 

Familien respekterer heldigvis "idéen", de har aldrig rigtig sat spørgsmålstegn ved mine metoder (udover min far, som jeg tilfældigvis bor sammen med, han har været tvivlende :lol: Men han er vist også omvendt nu ;-) ). På gåturene er de fleste heldigvis tolerante og ingen kommenterer hinandens måde at opdrage og træne på. Meeeeen, der er da et par stykker, der synes jeg er for pylret, når det gælder Møffes interaktion med andre hunde! Og det har så resulteret i, at en anden hundeejer efter flere møder vist omsider har accepteret, at jeg bare ikke vil have, at hendes hund skal hilse på min, medmindre hun får lært den lidt om alm. høflighed, om man så må sige. En anden hundeejer kommer med en bemærkning nu og da, som jeg godt kan høre på, at hun mener, at jeg er for pylret ;-)

 

Men ellers, så har det nærmest altid været den "sarteste", der er blevet taget hensyn til her i området. Rigtig rart.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogle gange kan jeg så faktisk blive helt i tvivl, er jeg for blødsøden ??

 

Nej :ae:

 

Selv lille Petrine får skyld for at være dominerende, fx tager jeg hende op, hun er træt og putter ansigtet ind under jakken, vupti, det er dominans (jeg kan stadig ikke se hvordan), hun knurrer ad anmasende fremmede, det er dominans (og kan kureres med ordinær vold) etc.

 

Hold ud :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogle gange kan jeg så faktisk blive helt i tvivl, er jeg for blødsøden ??

 

Se, det synes jeg faktisk at du selv svarer så fint på lige her ;-) :

 

Jeg synes jeg har det fint med min hund og han er helt almindelig nem og sød og kærlig og jeg synes vi har et tæt forhold. [...] men alt i alt synes jeg ikke vi har nogle større problemer og jeg har aldrig tænkt at min hund er dominrende.[...]

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har lige fået at vide af en mand at Groa styrer det hele her hjemme. Han har set når Jan og jeg går med hende. Han synes det er forkert hun får lov til at stå og snuse så længe, det er os der skal vise vejen og bestemme farten.

Jeg kan så ikke se noget galt i at hun får lov at fordybe sig i dejlige dufte.

1-2 gange om ugen får hun lov til at bestemme hvad vej vi skal gå og hun må være næsten over det hele.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har lige fået at vide af en mand at Groa styrer det hele her hjemme. Han har set når Jan og jeg går med hende. Han synes det er forkert hun får lov til at stå og snuse så længe, det er os der skal vise vejen og bestemme farten.

Jeg kan så ikke se noget galt i at hun får lov at fordybe sig i dejlige dufte.

1-2 gange om ugen får hun lov til at bestemme hvad vej vi skal gå og hun må være næsten over det hele.

 

Jeg fik faktisk en noget lignende kommentar forleden. Jeg havde haft Lua og Jensen alene med ude og på vej gennem et villakvarter påtalte en mand også at Jensen fik lov at snuse lige lovlig længe :vedikke: ...."Nåeehm man kan godt se hvem der bestemmer hjemme hos jer" :stupid: Jeg rystede bare på hovedet og gik videre.

 

Da det kun var Lua og jeg fik hun også lov at bestemme ruten af og til. Men med 3 hunde - sætter jeg dagsordnen :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Herhjemme går Ninja sidst ind af døren når vi kommer hjem, men det har ikke en dyt at gøre med dominans og overtagelse af verdensherredømmet og hvad ved jeg, men simpelthen fordi vi bliver nødt til at tænke fremadrettet når nu vi har valgt at få en hund der kommer til at veje 25+, og vi har en forholdsvis lille og smal entré hvor man nemt kan stå på røven, hvis der ligger ét par sko for meget. :damn:

 

Jeg synes personligt selv at det er fint hvis man engang imellem ignorerer hundens kontaktsøgen, men det kommer an på situationen. Jeg mener bestemt ikke at hunden udviser dominans, men hvis man altid har givet hunden kontakt når den har ønsket det, kan det måske ende med en hund der piver eller gør hvis den en dag bliver afvist/ignoreret.

 

Hvis vi ved at Ninja er dødtræt, og kun har sovet i 5 min, for så at komme over og dutte til os, så bliver hun altså ignoreret - nu er det sovetid.

 

 

Min far har selv haft hund og nogle af hans opdragelsesmetoder dengang har da uden tvivl også været den slags man ser skævt til idag. Men udøve dem på Ninja ! Det skal han saftsuseme ikke! Første dag hun mødte ham gumlede hun lidt i hans fingre - og det endte med et lille dask på baghovedet.

Lille Ninja på knap 9 uger reagerer prompte ved at lægge ørene helt tilbage, og nærmest flyve op i hans ansigt for at formidle og slikke ham i mundvigene. Jeg var ...uuuuuuh!!!:evil: Fyr og flamme!

 

Men det ser heldigvis ud som om at HAN har lært lektien - Og Ninja er simpelthen helt forelsket i ham. Han er det bedste i verden! (men han bestikker hende vist også med frikadunser og lidt medister når vi ser væk:stupid:)

 

Med hensyn til at springe op - Det arbejder vi også på højtryk med her. Hun forstår udemærket godt hvis man vender siden eller ryggen til, eller sætter en hånd på hendes bryst og siger "Ned". Men det gælder selvfølgelig kun for os hun kender - fremmede mennesker er doomed!:drille:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er jo så nok en af de få (?) der synes det er superhyggeligt at min hund hopper op af mig :genert: Jeg forstærker hend ei adfærden nærmest dagligt og har derfor intet ønske eller mål om at hun ikke skal hoppe op...

 

Hun er dog også en lille skid på 9 kg, havde jeg haft en labrador størrelse hund havde jeg måske ønsket at gøre noget for at hun ikke gjorde? :vedikke:

 

Jeg har gået til træning med hende hele hendes liv, og kun 1 sted fået at vide, at jeg var for blødsøden og hun ville "tage røven på mig" - der kom jeg ikke igen... Vi var inkompatible :blink:

 

Jeg er sådan set rimeligt kold overfor hvad folk mener om min måde at holde hund på - er godt klar over at flere i omgangskredsen synes jeg er vanvittig og at Karla har "magten... men så længe vi der bor på matriklen har det godt med hvordan det fungerer, så kommer det vel ikke andre ved? :vedikke:

 

Jeg blander mig jo heller ikke i hvordan de opdrager deres børn? (ikke dermed sagt at jeg ikke kan tænke mit :engel: ligesom de gør om mig)...

 

Karla må være overalt, sover i sengen. Har lov til at tage initativ til alt hvad hun ønsker, men det er dog ikke altid hun får lov til det hun ønsker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogle gange kan jeg så faktisk blive helt i tvivl, er jeg for blødsøden ??

Det er jo ikke til at afgøre når man ikke har set jer sammen, men hvis din hund er som du gerne vil have den til at være,... så er du jo ikke.

 

Hvordan har i det med jeres hund, hvordan er den opdraget, hvordan er den i det daglige ? Hvad siger andre om din måde at opdrage hund på ??

Hjemme hos os er der fuldstændig anarki (hvis vi er alene). Andre ytrer sommetider at jeg går lidt for meget op i at hunden skal have hvad han skal have, før alle andre og det overhører jeg bare. :lol:

 

Har i gået til hundetræning, har i mødt mennesker som i løb skrigende borte fra , pga deres holdning til træning ?

Ikke skrigende, men grædende har jeg da forladt træningen, når hunde bliver misforstået og straffet for ting de ikke har haft en jordisk chance for at undgå. Hvis træneren har anvendt brutale metoder har jeg bare ladet somom jeg er udenfor pædagogisk rækkevidde og trænet efter mit eget hoved. At være dum kan man jo aldrig skulle stå til ansvar for og det er ofte lettere at vise at der er en anden vej, end at diskutere med den slags mennesker. Desværre er det bare sådan at de ikke altid ligger mærke til det. :???:

Hvad kunne i tænkte jer at gøre om, eller blive bedre til ?

Jeg kunne godt tænke mig at blive en lille smule mindre koncentreret omkring hvad andre tror og tænker om min hund. Somme tider kræver jeg vist at Thailo skal opføre sig uhundelig høfligt, fordi jeg ikke kan have at andre folk bliver irriteret på ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vel er alle hunde ikke dominerende, og hvalpe vil da bare accepteres af deres nærmeste. Og skal behandles med blid overbærenhed.

Hunde er jo ikke født med en udvikling, der på forhånd gør dem ideelle at bo sammen med. Det er samarbejde,træning og indlæring.

MEN-MEN- noget er jo galt mht adfærd en del steder.

Jeg har netop tygget den rapport fra KVL og Dyrenes Beskyttelse fra 2007 igennem, der hedder Afdækning af årsager til aflivning af familiehunde i Danmark.

Og dominans/udfarenhed/nap og bid er en væsenlig årsag til aflivning af især unge hunde.Især nogle racer er hårdt ramt, f.eks sankt bernhard, samojede hund , Chow chow, cocker, pincher (doberman+ dansk /svensk).

Om det er opdrætterfejl, avl på dårlig karakterer, dårlig socialisering eller dårlige hundejerer er jo svært at sige.

Men aflivning blev resultatet , ofte efter hjælp var forsøgt og opgivet.

Så folk skal følge sin hvalp/unghund godt, for at kunne gribe ind, hvis noget går galt. Problemer med muskelhunde er i raporten behandlet særskilt, fordi populationen af disse er så ny i DK , at der kun fandtes få virkelig gamle hunde af den slags, så aldersbetinget aflivning ikke kunne sammenlignes med andre racer eller mixerer.

Men gennemgående trist læsning, med et alt for stort antal yngre hunde , der fik sprøjten.

Rapporten er fundet på Dyrenes Beskyttelse hjemmeside og er på 98 sider.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Jeg aner ikke hvad andre siger om min måde at opdrage på. De siger intet til mig ;-)

 

Her i huset opdrages hvalp med en meget stor grad af frihed til at undersøge, fordybe sig og have det sjovt.

 

Der er kun få grænser, men de skal den onde lyne mig overholdes:

Ingen hund, eller hundekropsdele på bordene

 

Kattenes mad skal kunne stå i fred på gulvet

 

Kattebakken er også fredet

 

Fremmede katte og pipfuglene skal ikke jagtes ud af haven

 

Havedøren/hoveddøren skal kunne være åben uden han går ud, hvis jeg har sagt det er sådan

 

Et nej skal adlydes, dem er der få af, men de gælds :-D

 

Ellers kan jeg ikke komme i tanker om andet.

 

Pelle er opdraget mildt, men altid med mine øjne strakt fremad mod hvad en adfærd kunne udvikles til af "unoder".

 

Han må være i møblerne og sengen, men må også kunne blive nede eller flytte sig, hvis der ikke er plads.

 

Han skal ikke hoppe op, men det blev afværget ved at han fik noget at bære i munden når jeg kom hjem/der kom gæster.

 

Han er en rimeligt harmonisk omend sart hund med tendens til nemt at blive overstimuleret/stresset, lærevillig, kærlig og bare en dejlig ven.

 

Folk må mene hvad de vil og de fleste synes han er vidunderlig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Han må være i møblerne og sengen, men må også kunne blive nede eller flytte sig, hvis der ikke er plads.

 

Det minder mig om en af mine tidligere trænere, som ikke mente, at Liva skulle have lov til at være i sofaen for "hvad ville jeg så gøre, når der kom gæster, som skulle sidde i sofaen". Mit svar var nu bare "øøøhh jeg beder hende da bare om at hoppe ned/ikke hoppe op".

 

Og nej vi har ingen problemer, når sofaen er fyldt op af gæster :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det minder mig om en af mine tidligere trænere, som ikke mente, at Liva skulle have lov til at være i sofaen for "hvad ville jeg så gøre, når der kom gæster, som skulle sidde i sofaen". Mit svar var nu bare "øøøhh jeg beder hende da bare om at hoppe ned/ikke hoppe op".

 

Og nej vi har ingen problemer, når sofaen er fyldt op af gæster :-D

 

Jeg fik spørgsmålet fra en hvalpeejer, da jeg holdt teori for et hvalpehold ... hvad man gjorde, hvis hunden var vant til at være i sofaen - og man så fik gæster ...

 

Først forstod jeg slet ikke, hvad spørgsmålet gik på :mrgreen:

 

Men jeg fik også forklaret, at så kunne man evt. sige til hunden, den skulle smutte ned på gulvet ... eller bede sine gæster om at sidde på gulvet ... alt efter, hvor længe man godt gad have de var der - og om man gad, at de kom igen :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det minder mig om en af mine tidligere trænere, som ikke mente, at Liva skulle have lov til at være i sofaen for "hvad ville jeg så gøre, når der kom gæster, som skulle sidde i sofaen". Mit svar var nu bare "øøøhh jeg beder hende da bare om at hoppe ned/ikke hoppe op".

 

Og nej vi har ingen problemer, når sofaen er fyldt op af gæster :-D

 

Det samme her. Vi spiser næsten altid i sofaen fordi Jan kommer sent hjem. Alle vores hunde har lært at når der bliver stillet mad på sofabordet så er det ned fra sofaen.

Groa sover i sengen, og nogle gange ligger hun på min pude. Når jeg går i seng ved hun godt at det er min pude og hun skal finde en anden plads.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det minder mig om en af mine tidligere trænere, som ikke mente, at Liva skulle have lov til at være i sofaen for "hvad ville jeg så gøre, når der kom gæster, som skulle sidde i sofaen". Mit svar var nu bare "øøøhh jeg beder hende da bare om at hoppe ned/ikke hoppe op".

 

Og nej vi har ingen problemer, når sofaen er fyldt op af gæster :-D

 

Nemlig...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...