Hop til indhold

Går I alle til noget med jeres hund?


Gæst Trinus
 Share

Recommended Posts

Gæst Trinus

Ja, som overskriften siger er jeg nysgerrig efter at vide, om I alle går til noget med jeres hund/hunde? Jeg tænker på lydighedstræning, agility, udstilling og lign.

 

Synes de forskellige tråde bærer præg af, at langt de fleste på HF går til noget med deres hund/hunde, læser om alt det spændende I laver med jeres hunde... Og det pirker til min samvittighed:cry:

 

Selv går vi desværre ikke til noget med vores 2 hunde. Må indrømme at jeg synes, at det er svært at finde overskuddet/tiden til det. Vi har begge jobs ( en pendler fra Odense til Kbh.), 2 større børn, hvoraf den ene har ADHD og indlæringsproblemer og kræver ekstra tid/opmærksomhed. Der er ungernes fritidsaktiviteter der skal passes, lektier der skal hjælpes med og jeg kunne blive ved. Dårlige undskyldninger - ja, jeg ved det...

 

 

Ikke at vores hunde på nogen måde bliver forsømt, de får 2 pæne gåture hver dag, er aldrig alene hjemme mere end 6 timer, der bliver leget, tumlet og nusset med dem, de får masser af opmærksomhed, fodersøg i haven hver morgen - men er i bund og grund "bare" familiehunde. De er glade, veltilpassede, sunde og raske. Ikke så velopdragne som jeg kunne ønske mig, men velfungerende hunde.

 

Hvordan finder I tid til alle de spændende aktiviteter med jeres hunde? Ville ønske det var mig, men pt. er det kun ønsketænkning...

 

Venlig hilsen

Trinus

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 53
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Jeg går til rally også 1 time om ugen. Jeg skal føde om 8 uger og har en fast tro på at det kan jeg fortsætte med efter fødslen, men nu må vi se om jeg æder mine ord igen :lol:

 

Jeg synes det lyder som om dine hunde har et dejligt liv så du skal ikke have dårlig samvittighed :-D jeg har ikke rigtig andre fritidsinteresser så jeg vælger at prioritere den time om ugen både for skippers og for min skyld :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chili Con Caia

Jeg går til Pre agility med min Cairn terrier en gang om ugen = 1 time

 

Så går jeg føl i agility klubben hver tisdag = et par timer hver gang :-)

 

Derudover går jeg til noget htm træning med min Aussie som er 2 timer pr. gang.. Her er det så ikke en gang om ugen.. Men det kursus jeg går på er over 5 gange fordelt på ca. to måneder.

 

Efter sommerferien skal jeg starte til Lp lydighed igen m. min aussie.

 

Hvordan jeg får tid?! Tja, det er vist stort set det eneste jeg laver i min fritid.. Eller dvs. jeg vælger at give mig selv tid til det... :-)

 

Men har heller ingen børn, kun en kæreste der fra tid til anden brokker sig lidt over at jeg render til alt det hunde halløj.

 

Synes ikke du skal have dårlig samvittighed overhovedet... :blink:

som hundeejer behøver man jo ikke at skulle gå til hundetræning hver eneste uge...

Link til indlæg
Del på andre sites

Det første halve år jeg havde Sitto gik jeg ikke til træning, så begyndte vi på hvalpehold, så gik vi videre til lydighed og efter et års tid kom vi over på et agility hold, og dét har jeg trænet lige siden, med både Sitto og Kency - nu har jeg så ingen af hundene mere :cry: har haft knap 3 års pause uden hund, men får min nye hund, Vaks, hjem på onsdag - og fra den 26. april begynder vi til agility. :5up: Det er een gang i ugen. Bruger dog mere tid i klubben deruover også, da jeg her den 28. maj begynder på uddannelsen til agility træner. Men hunde/agility er også min eneste hobby - og ja, så er jeg kun mig selv, så har hverken kæreste lige nu eller børn, som skal passes.

 

Men du skal ikke have dårlig samvittighed :ae: det lyder til at jeres hunde har et rigtig dejligt hundeliv med en masse andet indhold! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går heller ikke til noget nu, men jeg vil rigtig gerne. Vi løber og går dog en hel masse sammen og laver andre sjov ting, så som, find leverpostejsmadder gemt i huset, leder efter mus og muldvarper, og så er der jo en stor flok heste der skal holdes øje med. Men kunne altså have rigtig godt af at komme ud og møde andre hunde..

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har gået til lydigheds træning med 2 af dem da de var hvalpe og op til 1-2 år, derefter har vi bare holdt det ved lige og lavet opgaver og søg herhjemme. Dog er min collie selvlært hyrder og hjælper når der er brug for det med vores heste eller når naboens kvier eller kvæg smutter ud :slem:

De to andre (fra udlandet) har henholdsvis været 1 år og 6-7 mdr da de ankom og dem har jeg selv trænet med herhjemme.

 

Udover det så går vi ture 4-5 gange om dagen, et par opgaver i ny og næ og så en masse hjerneaktivering med spil o.l.

 

Når vi ikke laver noget direkte med hundene så er de med os i haven, på marken og i stalden. Om aften rå hygger vi så bare i fællesskab :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes bestemt ikke du behøver have dårlig samvittighed, jeg tror ikke dine hunde mangler noget :-D.

 

Her går jeg til Agility hver søndag og er væk et par timer af gangen, jeg har en plan om også at starte op til lydighed 1 gang om ugen.

 

Jeg er gift, har hus, job og 2 små børn på 1½ og 6 år og en mand som er sent hjemme hver dag. Men for mig er det simpelthen en vigtig priotering :-). At komme ud med hunden er mit frirum og min måde at stresse af på i en ellers travl hverdag :5up:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi går desværre heller ikke til noget i nu...

 

I starten turde jeg ikke, fordi jeg ikke kunne snakke dansk... Og da jeg så kunne, havde jeg skiftende arbejdstider...

 

Men nu vil jeg gerne i gang med Sammy... Jeg prøver at udlaste ham mere herhjemme, men det lykkes ikke så godt, som jeg havde forestillet med, det ville.

 

Så har jeg lige kontaktet to hundeklubber i nærheden :-) og venter spændt på, hvad de svarer...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg plejede at gå til 2 ting om ugen med hende, men i øjeblikket må hun nøjes med 1 træningstime grundet lidt for meget andet... Så selvtræner jeg dog en del med hende derudover...

 

Jeg træner andre folks hunde 2 gange om ugen og går på en del kurser - både med og uden hund... og så løber jeg stævner de fleste weekender her i sommerhalvåret...

 

Men altså det kan jo også kun lade sig gøre fordi jeg er i midt-trediverne uden børn, med en vennekreds fuld af børnefamilier, som jo sjældent har lyst/tid eller mulighed for at lave en hel masse i hverdagen, derudover har en meget forstående mand og en fantastisk arbejdsplads med fuld flextid :blink: (nå ja og så ligner mit hjem som oftest noget der er blevet rystet - fordi den slags bliver nedprioriteret)...

 

Jeg synes ikke man skal have dårlig samvittighed over hvad andre folk gør, alting skal jo tilpasses den virkelighed og dagligdag den enkelte lever i...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes ikke man skal have dårlig samvittighed over hvad andre folk gør, alting skal jo tilpasses den virkelighed og dagligdag den enkelte lever i...

 

Det synes jeg også... Min svigerinde er ud af 7 dage mindst 4 dage afsted med 2 hunde... Enten en pr. dag, nogle gange med dem begge...

 

Det synes jeg, er godt nok meget:hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi går desværre heller ikke til noget i nu...

 

I starten turde jeg ikke, fordi jeg ikke kunne snakke dansk... Og da jeg så kunne, havde jeg skiftende arbejdstider...

 

Men nu vil jeg gerne i gang med Sammy... Jeg prøver at udlaste ham mere herhjemme, men det lykkes ikke så godt, som jeg havde forestillet med, det ville.

 

Så har jeg lige kontaktet to hundeklubber i nærheden :-) og venter spændt på, hvad de svarer...

 

Er nysgerrig :-D Hvem har du kontaktet??

 

I øjeblikket går vi til rally 2 gange om ugen (DCH og Ribe Hundevenner) og 1 gang om ugen til klikkertræning, som dog slutter om 3 gange.

Link til indlæg
Del på andre sites

Går rimelig fast til hundetræning 1 gang om ugen :-D Derudover træner jeg også herhjemme og på gåturene. Har et håb om, at kunne stille op til nogle LP1-prøver (satser pt på bernermarked til august), længere når vi dog næppe... Møffe er ikke den største træningsfreak, der kan være meget i vejen - hvis det er fugtigt eller varmt, for eksempel :mrgreen: Og så er han generelt pænt doven. Derudover er han temmelig løs i hofterne, så spring er ikke ligefrem for smart, netop derfor tror jeg aldrig vi tager mere end LP1... Så springer vi bare let og elefant springet over...

 

Derudover går vi til udstillinger, men det er jo primært for min fornøjelses skyld og for, at jeg kan holde øje med, hvad der rører sig. Møffe synes bare det er sjovt, fordi jeg kaster rundt med godbidder i den der ring :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så længe hundene har det godt, og er velfungerende og harmoniske, så er det jo et tegn på at de er tilpas stimulerede og har det godt. Så skal man ikke ha' dårlig samvittighed.

 

Selv er jeg single med ret korte arbejdsdage, så jeg bruger en del tid på træning, og jeg er også agilityinstruktør. Lige nu underviser jeg mandage, går til agility med den ene hund om tirsdagen og med den anden om onsdagen. Herudover har jeg måttet overta' et agilityhold, som jeg skal undervise i weekenden. Jeg har også gået til LP med begge hunde, men det synes jeg ikke liiige jeg har tid til mere...

 

Har det som en anden skrev tidligere i tråden - træningen er afstressende, og min bedste batterilader. :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige for tiden går vi til agility om mandagen :banan:

 

Så går vi til rally om tirsdagen :klap:

 

Og en enkelt eller to af de andre dage træner vi Dog Dancing med privattræner :yeah:Yndligstræneren :banan::klap:

 

Agility og Rally er i DcH :5up:

 

Der udover træner vi selv hjemme også :engel:

 

Så er vi lige begyndt at gå til Dog Dancing og Rally konkurrencer også, hvilket tager en dag en gang i mellem :klap:

 

Og så tager vi til H-F træningstræf en gang om måneden ca, indtil videre hvertfald :banan:

 

 

Tiden? :hmm: Tjaa, jeg laver ikke så meget andet end hund og skole :engel:

Tilgengæld kan der være en uge eller to i træk en gang i mellem, hvor vi ikke træner hjemme, eller med privattræneren pga mange lektier eller hvis jeg er stresset eller lignende :engel:

Hundetræningen er mit frirum hvor jeg kan slappe af og nyde ikke at være hjemme :engel:

 

 

Synes bestemt det lyder til at dine hunde har det godt :5up: Det skal du ikke have dårlig samvittighed over :kys:

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg træner lokalt 1 gang om ugen med andre hunde i området, hvor træneren arbejder frivilligt (pensionist) og så har vi snakket om at yderligere at lave ag 1 dag om ugen fra maj mdr:banan:

 

Alle er pensionister undtagen mig, men hva . . . det er hyleskægt:klap:

 

derudover er jeg begyndt at komme til udstillinger på Sjælland men uden selv at udstille:genert:

 

Jeg har tre børn ved siden af, men arbejder ikke:engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi går til C-lydighed i DcH.

 

I vinters gik vi på klikkerholdet, men da det sluttede og der kun var C-lydighed søndag formiddag havde vi lige to mdr. hvor vi ikke gik til noget, for søndag formiddag fungede aldrig rigtig for os. Enten havde vi været aaalt for længe oppe lørdag (og det vil vi have lov til i weekenderne) eller også var der altid familietamtam e.l. søndag formiddag.

 

Nu er det torsdag aften, så der går jeg til det med begge hunde. Vi finder tiden til det fordi det er min hobby, noget jeg ikke ville være foruden og bare ikke kan undvære. Hundetræning er min form for meditation, så det er mest for min skyld. Nova kunne sikkert sagtens klare sig uden.

Det er langt fra altid jeg har lyst til at tage afsted når jeg er kommet hjem 16.30 torsdag, men jeg tvinger mig altid afsted fordi jeg ved, at jeg syntes det er super dejligt når jeg først er kommet igang og jeg ved, at jeg er i så meget bedre humør dagen efter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, som overskriften siger er jeg nysgerrig efter at vide, om I alle går til noget med jeres hund/hunde? Jeg tænker på lydighedstræning, agility, udstilling og lign.

 

Synes de forskellige tråde bærer præg af, at langt de fleste på HF går til noget med deres hund/hunde, læser om alt det spændende I laver med jeres hunde... Og det pirker til min samvittighed:cry:

 

Selv går vi desværre ikke til noget med vores 2 hunde. Må indrømme at jeg synes, at det er svært at finde overskuddet/tiden til det. Vi har begge jobs ( en pendler fra Odense til Kbh.), 2 større børn, hvoraf den ene har ADHD og indlæringsproblemer og kræver ekstra tid/opmærksomhed. Der er ungernes fritidsaktiviteter der skal passes, lektier der skal hjælpes med og jeg kunne blive ved. Dårlige undskyldninger - ja, jeg ved det...

 

 

Ikke at vores hunde på nogen måde bliver forsømt, de får 2 pæne gåture hver dag, er aldrig alene hjemme mere end 6 timer, der bliver leget, tumlet og nusset med dem, de får masser af opmærksomhed, fodersøg i haven hver morgen - men er i bund og grund "bare" familiehunde. De er glade, veltilpassede, sunde og raske. Ikke så velopdragne som jeg kunne ønske mig, men velfungerende hunde.

 

Hvordan finder I tid til alle de spændende aktiviteter med jeres hunde? Ville ønske det var mig, men pt. er det kun ønsketænkning...

 

Venlig hilsen

Trinus

Næ jeg går ikke til noget med Misja, men jeg har gjort on/off indtil sidste år og måske, starter jeg på et eller andet med hende igen når jeg bare ikke kan lade være :-D

 

Vi startede med at gå lydighed og AG for hvalpe og siden unghund, så har hun gået til Rally med en veninde som føre, hun (Misja) er mark/retriver trænet især med fokus på apportering og genstands søg og ud over forskellige kurser af 1-2-3 dages varighed, har vi lært shaping/klik dig frem som "crossover" par og vi har prøvet at hyrde på får en enkelt gang.

 

I det daglige får hun hendes behov for bytte-arbejde og motion dækket, ude på turene nede på "vores" 100hk. store eng/mose herhjemme.

 

Hun er 8½ år, i super form både mentalt og fysisk men hun er glad for at sove mere og behov for at hvile lidt længere. Men det betyder som sagt ikke, at hun ikke laver noget og bruger sig selv/bruges :blink:

 

Trives dine hunde overordnet set, så er der ingen grund til dårlig samvittighed Den kan ingen af jer bruge til noget godt alligevel ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går heller ikke til noget nu, men jeg vil rigtig gerne. Vi løber og går dog en hel masse sammen og laver andre sjov ting, så som, find leverpostejsmadder gemt i huset, leder efter mus og muldvarper, og så er der jo en stor flok heste der skal holdes øje med. Men kunne altså have rigtig godt af at komme ud og møde andre hunde..

 

Hov.... totalt OT, men har du trænet i Sabro?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går pt til hvalpetræning med vores hund 2 gange om ugen (2 forskellige steder). Derudover skal hun i år til 3-4 udstillinger.

 

Mht tiden så har vi ingen børn, så det giver jo lidt fritid ifht børnefamilier:-D. Men når det er sagt, så synes jeg heller ikke, at du skal have dårlig samvittighed, så længe man sørger for ellers at stimulere sine hunde, så de trives, så behøves man jo ikke rende til en masse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for alle jeres input - er lidt glad for, at vores hunde ikke er de eneste "familiehunde" her.

 

Altså, vi gik til hvalpetræning med Luffe da han var helt lille - men det var håbløst, han var/er på ingen måde førerfikseret (kan ikke lige finde det rigtige ord), og guffere sagde/siger ham absolut ingenting udenfor, der følger han kun sin næse. Så efterhånden som de andre på holdet blev dygtige, og vi var "klassens klovn", og det blev mere og mere pinligt, opgav vi.

 

Buddy var ½ år da vi fik ham, og da han er samme race og støbning som Luffe, opgav vi på forhånd.

 

Og nu kan jeg ikke finde tiden/overskuddet til at komme igang igen, og tænker lidt, at "løbet" er kørt...

 

Trinus

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...