Hop til indhold

depositum


Gæst britta
 Share

Recommended Posts

Er der nogen med et godt råd?

Jeg har reserveret en hvalp hos en opdrætter ved Skive. Jeg har gjort den fatale fejl ikke at google hende først. Som jeg læste senere kunne jeg se hun er på forbrugerrådets sorte liste:cry: Jeg lod mig blænde at hendes flotte hjemmeside.

Som sagt har jeg reserveret en meget lille hvalp hos hende som desværre måtte aflives da han var 4 uger gammel på grund af alvorlige defekter. Jeg skrev til hende at jeg gerne ville have mit depositum tilbage, men hun mente at jeg skulle vente da hun havde 3 drægtige tæver der skulle nedkomme få uger efter og der med stor sandsynlighed var en lille chihuahua imellem. Vi skrev en del sammen og jeg påpegede at jeg kun var interesseret i en lille chihuahua. Opdrætteren blev så uforskammet og brugte mange modbydelige ord.Og mente så

at depositummet kunne jeg glemme fordi hun havde brugt så meget tid på at besvare mine mails at det var hendes løn for det.

Jeg fik så en snak med hende og reserverede så alligevel en meget lille smuk hvalp hos hende, men læste nu på hendes hjemmeside at hun beholder ham selv uden at kontakte mig.

Jeg ringede til hende, men hun smed bare røret på. Jeg har nu igen skrevet flere mails som hun nægter at besvare.

Jeg mener ikke hun skal slippe så let fra det.

Så desuden at hun har solgt avlshannen som hun ikke turde bruge til sine egne tæver mere, da der har været flere hvalpe med alvorlige defekter, er på gul og gratis og tilbydes til avl. Synes bare hun skal stoppes på en måde. Nogen der har et råd hvad jeg kan gøre?

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 64
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

jeg har jo mange mails fra hende hvor hun også skriver at hun beholder mit depositum som løn på besvarelse af mine mails

kontakt en advokat, der er mange steder mulighed for gratis retshjælp spørg evnt på dit bibliotek, jeg vil mene du har en god sag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor meget er depositum på?

 

Jeg synes den er svær, du skulle have krævet dine penge tilbage da hvalpen blev syg og døde, dette kunne du 100% gøre da du så bare kunne have brugt begrundelsen at det kun var det kuld hvalpe du var interesseret i... Færdig slut...

 

At du så reservere en anden hvalp, betyder at det jo ikke er forældrene... Men "bare" en hvalp.. At hun så vælger at beholde den vil jeg mene betyder at hun lader handelen gå tilbage... Alternativt skal hun tilbyde dig en anden hvalp...

 

Jeg ville personligt skyde en hvid pil efter hende, og næste gang ville jeg tjekke opdrætteren før jeg overførte nogle penge!

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja jeg har set der er advokat jeg kan henvende mig i morgen.

Aller helst kunne jeg tænke mig at oplyse navnet på hende herinde, og også skrive en kommentar når hun sætter hvalpe til salg i dba.

Jeg forstår ikke selv at jeg kunne være så dum og blåøjet og naiv, jeg er ski ikke født i går. Men jeg vælger at tro det bedste om mennesker. Og hun var virkelig så sød at snakke med indtil hun havde mit depositum så ændrede hun godt nok attitude.

Link til indlæg
Del på andre sites

Depositummet var 2000 kr. Jeg fordrede også mit depositum tilbage for denne hvalp.

Men han har jo været syg lige fra fødslen det glemte hun bare at fortælle, eller kunne måske ikke se det.

Jeg kontaktede nogle opdrætter ,for at høre om det var lovligt hvad hun gjorde, men de mente at hun var i sin fulde ret til ikke at tilbagebetale depositummet før de andre tæver havde født da hun så havde mulighed for give mig en anden hvalp.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hovsa Shii ved ikke lige hvor svaret blev af. Tror jeg trykker de forkerte steder.

Depositummet var på 2000 kr og jeg fordrede også pengene tilbage da hvalpen blev aflivet. Han var født med defekter. Om hun overså det eller først blev synlig med 4 uger ved jeg ikke.

Jeg har kontaktet nogle opdrætter

og de mente at hun havde ret til at beholde mit depositum da hun skulle have nye hvalpe og så kunne tilbyde mig en anden hvalp. Men nu vil hun så ikke give mig denne hvalp da hun mener jeg viser for lidt interesse for hendes hvalpe.

Men jeg mener jeg ikke behøver finde mig i hendes grimme ordforråd.

Og du har helt ret at jeg burde tjekke det bedre næste gang. Jeg synes bare ikke hun skal slippe så let fra dette.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du må også spørge i Forbrugerrådet, de kender en del til disse opdrættere med mange hvalpekuld.

Som du skriver, har hun 3 stk drægtige tæver, altså en hundeavler med penge i hovedet. Ingen kan socialiserer , og passe 3 kuld på en gang, hvis de kun vil afleverer noget seriøst og at tæverne skal have det godt.

Og husk- du bestiller aldrig en hvalp uden at have set og lært dens mor at kende.For hun har stor indflydelse på de små og skal være glad og sund og harmonisk.

Offenliggør da bare hendes kennel???ala hjemmeside- så kan vi andre jo også lave lidt forespørgler på f.eks sundhedschek af hendes avlsdyr.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Ulla!

Ja det var dumt af mig. Men som jeg har hørt fra tidligere hvalpekøber, elsker og lever hun for hendes hunde, og de er godt socialiseret.

Men man skal ikke komme på tværs af hende.

Jeg forstår ikke hvad jeg har gjort forkert andet end at interesse mig for hvalpen. Som jeg kan læse på hendes hjemmeside hænger hun mig ud at jeg kun er interesseret i hvalpens vægt. Det er rigtig at jeg har opfordret hende utallige gange om hun ikke godt vil skrive lidt om hvalpen og hvalpens ugentlge vægt til mig, men da kun for at jeg kunne følge bedre med, da hun bor i Roslev og jeg på Als(Sønderjylland). Og jeg kan jo se der er flere seriøse opdrætter der gør på deres hjemmeside.

Jeg kan se hun har hvalpe til salg på gul og gratis og hedder CHIHUAHUASTAR, men hun reklamerer ikke med hendes opdræt som jeg nu har fundet ud af hvorfor:cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Britta

Jeg har da også ondt af dig, og over at du skulle opleve dette.For når man har bestemt sig , så går man jo og glæder sig og så denne skuffelse.

Jeg kende jo ikke til hende, men hendes hjemmeside er en gang sødsuppe med dejlige billeder og NUL oplysning vedr avlsarbejde, samarbejdsklub , sundhedsundersøgelser- kun lukker fald for mig, jeg er lille og køn, som alle hvalpe er.

Når du er klar igen, så gå til nogle med en specialklub, en ordenlig stambog, nogle der er bekendt med de skavanker , næsten alle racer kan lide af, og så få en snak der.

Hvis du ikke har penge til en superudstiilingsmodel, så kender de måske nogle, der ligger med en hvalp , der måske har lidt overbid, en mindre halefejl, her knæk eller andet, Og til den samme pris, og som aldrig vil belaste hunden. Nogle racer har standardfarve, hvor der kommer hvalpe med farvefejl, ofte de mest dejlige at kigge på, når man ikke er topopdrætter.Så spørg dig for og hør om nogle kan hjælpe.

Om bed forbrugerstyrelsen om råd vedr depositum´s tilbagebetaling.

Hvis man reserveret og springer fra, er dopositummet ofte opdrætteres til videre annonce for at få hvalpen solgt.

Link til indlæg
Del på andre sites

kan desværre ikke åbne linket.

Jeg kan godt forstå at man normalt beholder depositummet når hvalpekøber hopper fra, men her er det jo ikke mig der er hoppet fra.

Hun vil nu selv beholde hvalpen og også mit depositum. Synes bare ikke hun skal komme igennem med det.

Jeg tænker på at spørge en advokat ang. depositummet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har også lige kigget på hendes hjemmeside og jeg var da godt nok ved at brække mig over alt det lyserøde bling bling! images_2332362a3e4d32e8d4861ed998e21d77.gif

 

Synes heller ikke at der står meget andet end at "hun elsker sine hunde højere end noget eller nogen anden i hele universet og de elsker hende lige så højt!"

 

Mage til selvfed hjemmeside håber jeg man skal lede længe efter... :roll:

 

Kan godt se at hun har skrevet om dig og det er da godt nok noget af det mest barnlige at hænge en af sine kunder ud på den måde! Hun har skrevet et sted på hjemmesiden at depositummet IKKE bliver betalt tilbage, hvis køber fortryder, men da det jo ikke er tilfældet i din sag, burde hun ikke kunne slippe afsted med at tilbageholde dine penge uden at tilbyde dig en ny hvalp (hvilket jeg fornemmer, hun ikke er interesseret i)

Hun skriver at det er hendes sikkerhed, men det er jo omvendt også DIN sikkerhed for, at der er en hvalp til dig så der må været et eller andet hun har misforstået. Det er jo lige så meget hendes ansvar at vurdere sine købere, som det er købers ansvar at vurdere sælger inden man indgår en aftale.

 

Håber på det bedste for dig, og at du næste gang har gjort forarbejdet så det ikke går så galt igen.. :ae:

 

Nu ved jeg ikke ret meget om chihuahuaer, men er det ikke lidt tankevækkende at der er flere hvalpe fra forskellige kuld, som dør fra hende??? :vedikke::cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er rigtig nok at der er nogle hvalpe der er døde.Hun har brugt samme avlshan til disse tæver. Men har nu solgt avlshannen da hun ikke turde bruge ham til sine tæver mere.

Og jeg kan se hun har solgt ham til en i Silkeborg som nu har ham i gul og gratis som tilbyder ham til avl.

Ved ikke om jeg kan tillade mig at ringe til hende i Silkeborg som har købt ham. For synes ikke man skal tilbyde ham til avl når der har været flere hvalpe der har været deforme og syge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er rigtig nok at der er nogle hvalpe der er døde.Hun har brugt samme avlshan til disse tæver. Men har nu solgt avlshannen da hun ikke turde bruge ham til sine tæver mere.

Og jeg kan se hun har solgt ham til en i Silkeborg som nu har ham i gul og gratis som tilbyder ham til avl.

Ved ikke om jeg kan tillade mig at ringe til hende i Silkeborg som har købt ham. For synes ikke man skal tilbyde ham til avl når der har været flere hvalpe der har været deforme og syge.

 

Spørgsmålet er så bare, om du får noget ud af det, eller om den nye ejer skynder sig at ringe til hende chihuahuahandleren, som så fortæller at du er et frygteligt menneske, som hun har haft mange problemer med... :vedikke: Mon ikke den nye ejer vil stole på hende, som hun lige har købt en hund af?

 

Men du kunne jo skrive en kommentar om dine erfaringer til annoncen på Gul&gratis og se om det kan give pote?

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har helt ret!

Men man må vel ikke oplyse navnet på kennel eller opdrætter på gul og gratis?

Jeg synes bare andre skal vide hvordan hun OGSÅ kan være.

Hun var rigtig sød i starten indtil hun måtte aflive hvalpen med 4 uger og jeg forlangte mit depositum tilbage.

"SKRÆKKELIG" KVINDEMENNESKE

Ja jeg bliver så gal når jeg tænker på hende, men i sidste ende er det jo mig der var en torsk!

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har helt ret!

Men man må vel ikke oplyse navnet på kennel eller opdrætter på gul og gratis?

Jeg synes bare andre skal vide hvordan hun OGSÅ kan være.

Hun var rigtig sød i starten indtil hun måtte aflive hvalpen med 4 uger og jeg forlangte mit depositum tilbage.

"SKRÆKKELIG" KVINDEMENNESKE

Ja jeg bliver så gal når jeg tænker på hende, men i sidste ende er det jo mig der var en torsk!

 

Helt ærligt så ville jeg ikke bekymre mig om hvorvidt man "må" opgive et navn eller ej. Hvis det ikke er tilladt vil en moderator fjerne det navn du har skrevet. Jeg synes helt klart, at du skal skrive derinde, evt. opfordre folk til at google kennel Chihuahuastar, som hunden kommer fra og ejeren af kennellen. Det har jeg lige gjort og det er lutter advarsler der dukker op! :shock:

 

Sandsynligvis er den nye ejer af hunden ikke klar over, at den ikke bør bruges til avl, så du skal nok ikke gå efter hende, men efter stedet som hunden kommer fra...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...