Hop til indhold

Tjaa må starte..


Gæst Blomsterpigen
 Share

Recommended Posts

Jeg har nu læst tråden og jeg synes faktisk at der bliver trådt varsomt i starten af 'de gamle brugere' og jeg oplever det som en noget kraftig udmelding, at hun pludselig bliver så sur, at hun siger hun smutter fra hf..

 

Jeg forudser en hund med massive alene hjemme problemer.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 144
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tullemus: men jeg synes faktisk ikke, at det er tilfældet så meget i denne tråd... Nogle gange synes jeg også, at nye brugere får en slem overhaling og ved dem kan jeg godt forstå, at de skrider. Men jeg synes at folk trådte rimeligt varsomt i starten af denne tråd og mest gav gode råd frem for 'den bedrevidende pegefinger'.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tullemus: men jeg synes faktisk ikke, at det er tilfældet så meget i denne tråd... Nogle gange synes jeg også, at nye brugere får en slem overhaling og ved dem kan jeg godt forstå, at de skrider. Men jeg synes at folk trådte rimeligt varsomt i starten af denne tråd og mest gav gode råd frem for 'den bedrevidende pegefinger'.

 

Jeg påpegede jo også, at det var enkelte brugere, der ikke havde noget positivt, at sige til TS.

Hun bliver jo dunket oven i hovedet, at hun ikke lyttede til folk, men TS har jo hele tiden holdt fast i at hun under alle omstændigheder, ville redde Percy.

Nu kommer hun så og beder om nogle gode råd og de fleste af indlæggene er da også konstruktive råd, hun kan bruge, lige bortset fra et par stykker. Jeg fornemmer, at TS er meget usikker på hvordan hun skal gribe alt det her an med Percy og hun er jo også ked af det og frustreret over hans opvækst, selv om hun vidste hvad kår han kom fra.

Så alt i alt, så tror jeg, at der ikke skal så meget til, før hun føler sig ramt. Og et par af indlæggene har en meget skarp og fordømmende tone. Det har hun ikke brug for.

Jeg synes heller ikke, at det gavner H-F, at nogle bliver skræmt væk herinde fra, fordi de ikke lever op til en eller anden standard iblandt nogle af brugerne herinde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Findus

Synes faktisk at der er kommet mange konstruktive råd! Og jo der bliver forholdt sig kritisk til nogen ting, men det synes jeg da er forventeligt, synes i øvrigt også at tonen er pæn i indlæggene...

Link til indlæg
Del på andre sites

Netop mht. den første tråd burde man måske kunne regne ud at man skulle træde lidt varsomt..? Selvfølgelig har hun ikke gavn af lutter "iiih hvor er den sød". Men lige nu har hun jo heller ikke gavn af at høre hvor tåbelig hun er som ikke hørte efter hvad de kloge sa'. Hvor står hun så nu? Nogle gange kan det altså være smart at stryge hunden lidt med hårene, indtil hun følte sig lidt mere tryg herinde - i stedet for at bare storme frem med al sin klogskab...

 

Obs, ikke møntet på dig CAS, eller nogen specielt, bare en generel betragtning af noget jeg ikke synes jeg har set herinde før, men nu har oplevet et par gange på det seneste...

 

Meget enig. Jeg skulle bestemt også sidde på hænderne for ikke at skrive "hvad sagde vi!!!" Men det får jo bare folk i forsvarsposition, så det nytter ikke noget. I denne sammenhæng syntes jeg, at det vigtigste var, at hun fik hjælp til finde ud af, at hun skal alene hjemme-træne hvalpen i stille og roligt tempo, og i den henseende virkede TS da også til at være åben for råd? Så synes jeg, at man må gemme de løftede pegefingre lidt og lade være med at fortælle hende, at hun har handlet tåbeligt, når hun nu hár købt hvalpen... for der er desværre mange mennesker, der handler tåbeligt, fordi de ikke ved bedre. Og jeg tror på, at man fanger flere fluer med honning end eddike. Så tror jeg, at der er langt større chance for at "uddanne" folk over tid, mens den anden tilgangsvinkel får dem til at gå i forsvarsposition og hårdnakket holde fast på deres eget synspunkt... og så evt. forlade forum, hvorved muligheden for at påvirke deres holdning og viden forsvinder. :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Buddha
Korvis.. De problemer hun skriver om nu - var jo netop nogle af de ting vi prøvede at forklare hende om i hendes første tråd! Men også her valgte hun at forlade tråden. Også der blev hun ved med at skrive, at hun gjorde en god gerning, og at vi andre var åh så kloge at høre på! Hvordan skal man så gøre - hvis de eneste svar hun vil ha' er ala: iiih hvor er din hvalp sød, iiih hvor du et godt menneske, iiiih hvor er du en go hundeejer, iiih hvor er det bare godt alt sammen..

 

Men der er jo ikke noget der er godt i den her situation. TS er ude hvor hun ikke kan bunde mht sin hvalp, men hun vil heller ikke tage imod nogen hjælp, da der så i den forbindelse følger nogle modstridende holdninger med... Og puha, det vil man sku ikke høre på!

 

Har stadig ikke læst tråden og synes også den er irrelevant, hvis man har skrevet med personen før og man synes hun reagerede dårligt, hvorfor så svare igen i en ny tråd? Ang. hjælp synes jeg ikke alene hjemme situationen blev blæst af bordet af hende.

 

Og nej, selvfølgelig skal man ikke bare sige det er fint og helt i orden, når nu det ikke er/man ikke synes det er. Der er bare mange måder at komme til Rom på.

 

Derefter må jeg dog også indrømme at min første tanke var så LYT DOG EFTER! I den anden tråd havde folk skrevet ALLE advarslerne..

 

Ja det kunne være rart hvis folk altid bare lyttede :lol: Men helt ærligt, de fleste har vel fået råd man ikke tog i mod, men måske opdagede langt senere egentlig var rigtige nok.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor trist læsning og håber at TS kigger med endnu.

Jeg tror jo ikke opdrætter har sørget for at opvaccinerer tæven, give de nødvendige ormekure og dette kan jo give anledning til problemer med hvalpens fordøjelse. Har faktisk mødt mange mennesker , der ikke aner at hvalpe som regel fødes med orm, især spolorm. TS virker ung og uerfaren og utålmodig, håber hun besinder sig, for hvis hun vil det bedste for sin hvalp, kan hun få brug for hjælp et sted fra.

Var hvalpen chippet og med sundhedsattest inden salg???

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Greyhounds

TS læser tilsyneladende stadig med så de gode råd er ikke spildt. Desuden er der jo mange, der læser tråde herinde uden at være oprettet som brugere og hvis det her kan være med at åbne øjnene hos andre der står i samme situation og som ellers ville have købt en hvalp hos en puppymill gør tråden jo stadig gavn. Måske en af de garvede kunne skrive en god introduktion til alene hjemme træning? Det er for lang tid siden jeg har haft hvalp til at jeg selv vil begive mig ud i det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Findus

Synes allerede der er skrevet mange gode alene hjemme råd incl et link til en artikel... TS kunne også prøve at søge på alene hjemme træning herinde, så kommer der masser af tråde med gode råd.... Når man tænker på hvalpens opvækst kombineret med at TS ikke lyder som en erfaren hundeejer, vil jeg anbefale at kontakte en affærdsterapeut, så de sammen kan få en god start og forhåbentlig undgå alt for mange problemer grundet hvalpens opvækst...

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er vist allesammen enige om at det ville have været det bedste hvis ts havde lyttet til de råd hun fik i første omgang. Men det gjorde hun så ikke og nu står hun med en lille usocialiseret hvalp som nok kræver en del arbejde. Derfor synes jeg også det er ærgeligt hvis hun er smuttet, for det er jo hvalpen der betaler prisen :(

 

Til ts hvis du stadig læser med: jeg håber du vil smutte til dyrlægen med den hvalp hurtigst muligt. Få givet den en ormekur og tjek at den er chippet og vaccineret. Jeg håber også du vil læse det link som sonja gav dig omkring alene hjemme træningen. De fleste hvalpe der har haft en normal opvækst har behov for ca 3 uger til at lære at være alene i, du skal nok regne med at lægge noget mere arbejde i træningen med din hvalp.

 

Og så vil jeg sige at det er altså ikke umuligt at få en ordentlig hund ud af din hvalp :ae: mine forældre købte i uvidenhed en 7 ugers hvalp som havde boet i haven med sine søskende. Han havde et helt enormt behov for tryghed og tilbragte de første par nætter i armene på min mor. Han fylder 12 år i næste måned og er en dejlig hund :hjerte: men det har krævet meget arbejde og min søster og jeg havde helt klart lært noget da vi skulle ud at købe hundehvalpe

Link til indlæg
Del på andre sites

Har læst lidt af denne tråd.

 

Og synes egentligt vi gamle brugere herinde på HF, kan være nogle lede sataner overfor nye brugere.

Sådan en som blomsterpigen har jo brug for at få hjælp nu, fordi hun har fået en hund der har levet under dårlige forhold.

 

Forstår sku egentligt godt at hun synes at hun har reddet hunden for dårligere forhold. Jeg kunne måske have fundet på det samme, hvis jeg ikke havde vidst bedre? :vedikke: .

har ikke læst den tråd hun lavede først.

 

Tror hun prøver at gøre det bedste, og vil det bedste for Percy, ellers havde hun nok ikke købt ham.

Synd hun er blevet skræmt væk, for det er jo nu som i NU, at hun har brug for hjælp, så hun kan få en god hund ud af Percy!

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde jo næsten samme oplevelse, da jeg købte Cleo i sin tid, og jeg var altså også blevet ked af det, hvis folk havde sagt til mig, at jeg aldrig skulle ha købt hende. Nej, det skulle jeg nok ikke, men nu havde jeg hende og ville aldrig aflevere hende tilbage til det sted (selvom det endda var dkk-kennel).

 

Nu skal der så findes en løsning for TS. der er kommet rigtig mange gode idéer frem i denne tråd.

 

Baggrund taget i betragtning og har haft dårlig oplevelse ved at være alene hjemme, så skal du helt tilbage i de små skridt.

 

- Gitter i døråbning, så den stadig kan se dig, men I er to forskellige steder

- faste rutiner

- god aktivering med næsearbejde (hundespil, godbidder i viskestykke der er foldet eller bundet knude på, frossen leverpostej i KONG etc)

- Selvtillidsøvelser

- Hiv i dørhåndtag indtil den slet ikke reagerer på dette mere

- Åben døren, indtil den ikke reagerer mere

- Ud og luk døren i 1 sekund indtil den ikke reagerer mere osv

 

Nogle hunde bliver stressede, hvis man gør det hele tiden hele dagen, men prøv dig frem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde jo næsten samme oplevelse, da jeg købte Cleo i sin tid, og jeg var altså også blevet ked af det, hvis folk havde sagt til mig, at jeg aldrig skulle ha købt hende. Nej, det skulle jeg nok ikke, men nu havde jeg hende og ville aldrig aflevere hende tilbage til det sted (selvom det endda var dkk-kennel).

 

Nu skal der så findes en løsning for TS. der er kommet rigtig mange gode idéer frem i denne tråd.

 

Baggrund taget i betragtning og har haft dårlig oplevelse ved at være alene hjemme, så skal du helt tilbage i de små skridt.

 

- Gitter i døråbning, så den stadig kan se dig, men I er to forskellige steder

- faste rutiner

- god aktivering med næsearbejde (hundespil, godbidder i viskestykke der er foldet eller bundet knude på, frossen leverpostej i KONG etc)

- Selvtillidsøvelser

- Hiv i dørhåndtag indtil den slet ikke reagerer på dette mere

- Åben døren, indtil den ikke reagerer mere

- Ud og luk døren i 1 sekund indtil den ikke reagerer mere osv

 

Nogle hunde bliver stressede, hvis man gør det hele tiden hele dagen, men prøv dig frem.

Håber TS, ser dette opslag :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogle gange er de (vi) gamle lidt hårde, men jeg synes i skal kigge på TS's andre tråde. Hun får et ualmindelig grimt sprog så snart nogen har en anden mening end hun selv har - og det selvom der Inter belærende er i det der bliver skrevet. Lige pludselig skriver hun med store bogstaver og finder hele arsenalet af bandeord frem, og synes i øvrigt at alle er idioter.

 

Og så er der bare lige det, at kan man ikke tåle svaret, skal man jo ikke spørge:???:

Link til indlæg
Del på andre sites

Synes det er rigtig ærgerligt at TS tolker det som om at vi er IMOD hende. Vi er jo oprigtigt bekymret for Percy, og vil jo gerne HJÆLPE TS! Som det også blev sagt i den første tråd, så var det jo avler som vi synes var uansvarlig, kynisk mm, og ikke TS. Og vores indlæg er jo skrevet ud fra egne erfaringer, og er velmente. Synes det er trist at TS ikke kan se det, men istedet går i forsvar og.. Ja... Kommer med knap så pæne svar.

 

Håber at TS kommer tilbage, så hun kan få lidt hjælp og opbakning - for det bliver et stort arbejde med Percy!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg gider simpelthen ikke at høre på at "uhh gamle brugere kan være hårde"...

 

Jo vist det kan vi da sikkert... Eller også ligger man bare som man har redt!

 

Det kan simpelthen ikke passe at man ikke må slå sig selv i panden over at folk er advaret på FORHÅND, hun havde IKKE købt hvalpen da hun blev advaret! Og det er jo det der får folk til at blive lidt "små gale" i denne tråd... Hun har siddet og FORSVARET den opdrætter og sagt at ALT var okay og hun har jo været efter rigtig mange af brugerne i den anden tråd fordi de sagde at hun måske skulle overveje at finde hvalp et bedre sted fra... Og Hun blev sur og fik allerede der os til at se ud som "hårde brugere" fordi vi advarede hende om en odprætter HUN kendte og vi ikke kendte til, det viste sig jo så bare at VI havde ret alligevel!

 

Nu kommer hun og forklare om en masse problemer, og selvom et "Hvad sagde vi" ikke hjælper hende, så kunne hun måske i stedet for at lyde dybt chokeret og overrasket over at opdrætteren var en løgner, måske starte ud med at tilkendegive at folk sgu nok havde ret, og at hun nu står i en situation hun har brug for hjælp til, fremfor at forsøge at få et klap på skulderen over at hun, på trods af advarsler, stadig følte sig bedraget og løjet for, hun var den eneste i den tråd der ikke kunne se at det var en fælde hun vadede lige ind i.

 

Hun har fået hvalpen, og den kommer til at kræve rigtig meget, men den kommer også til at blive en god hund... TS har da udvist omsorg og interesse for at hvalpen får et godt liv i det mindste... Men jeg holder helt og holdent fast i at:

 

Nogen gange ligger man altså bare som man har redt!

 

Og nogen gange kan vi sikkert være hårde... Men i 95% af tilfældende er det altså i mine øjne helt berettiget!

Link til indlæg
Del på andre sites

Men igen Shii, hvad får vi ud af at YTRE, at vi havde ret, at sige "hvad sagde vi?"?

 

Vi føler tilfredsstillelse.

 

Hvad får brugeren ud af det? Hvad får hvalpen ud af det?

 

I bund og grund er det kun én selv, der får noget som helst ud af det og hvad gør det så overhovedet af godt i sidste ende for en selv?

 

Jo tak, man kan tænke sit, men at ytre det, gør da kun én selv godt. Hvorfor ikke bare holde tand for tunge i tråden og lade andre personer, der af den ene eller anden grund har bedre overblik i sagen, ytre sig?

 

Som andre siger, små slag. Start med at gøre brugeren "tryg", så kommer det nok hen ad vejen, vedkommende skal også nok selv indse sin dummert i sidste ende, hvis denne ikke skræmmes væk herinde fra. Og det skulle ikke undre mig særlig stort, om brugeren ikke også allerede har set den, men bare ikke vil indse det.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Synes det er rigtig ærgerligt at TS tolker det som om at vi er IMOD hende. Vi er jo oprigtigt bekymret for Percy, og vil jo gerne HJÆLPE TS! Som det også blev sagt i den første tråd, så var det jo avler som vi synes var uansvarlig, kynisk mm, og ikke TS. Og vores indlæg er jo skrevet ud fra egne erfaringer, og er velmente. Synes det er trist at TS ikke kan se det, men istedet går i forsvar og.. Ja... Kommer med knap så pæne svar.

 

Håber at TS kommer tilbage, så hun kan få lidt hjælp og opbakning - for det bliver et stort arbejde med Percy!

 

Hvis jeg var TS, var jeg nok ikke valgt at komme tilbage.

Det er aldrig sjovt at blive dunket i hovedet af jeg ved ikke hvor mange brugere.

Jeg har selv engang lavet en tråd (for ca. 2 år siden) hvor jeg også var ny, og alle var efter mig.

Valgte at slette mine indlæg fordi ikke ikke følte at særlig mange hjalp mig, men derimod var efter mig..

 

 

Jeg gider simpelthen ikke at høre på at "uhh gamle brugere kan være hårde"...

 

Jo vist det kan vi da sikkert... Eller også ligger man bare som man har redt!

 

Det kan simpelthen ikke passe at man ikke må slå sig selv i panden over at folk er advaret på FORHÅND, hun havde IKKE købt hvalpen da hun blev advaret! Og det er jo det der får folk til at blive lidt "små gale" i denne tråd... Hun har siddet og FORSVARET den opdrætter og sagt at ALT var okay og hun har jo været efter rigtig mange af brugerne i den anden tråd fordi de sagde at hun måske skulle overveje at finde hvalp et bedre sted fra... Og Hun blev sur og fik allerede der os til at se ud som "hårde brugere" fordi vi advarede hende om en odprætter HUN kendte og vi ikke kendte til, det viste sig jo så bare at VI havde ret alligevel!

 

Nu kommer hun og forklare om en masse problemer, og selvom et "Hvad sagde vi" ikke hjælper hende, så kunne hun måske i stedet for at lyde dybt chokeret og overrasket over at opdrætteren var en løgner, måske starte ud med at tilkendegive at folk sgu nok havde ret, og at hun nu står i en situation hun har brug for hjælp til, fremfor at forsøge at få et klap på skulderen over at hun, på trods af advarsler, stadig følte sig bedraget og løjet for, hun var den eneste i den tråd der ikke kunne se at det var en fælde hun vadede lige ind i.

 

Hun har fået hvalpen, og den kommer til at kræve rigtig meget, men den kommer også til at blive en god hund... TS har da udvist omsorg og interesse for at hvalpen får et godt liv i det mindste... Men jeg holder helt og holdent fast i at:

 

Nogen gange ligger man altså bare som man har redt!

 

Og nogen gange kan vi sikkert være hårde... Men i 95% af tilfældende er det altså i mine øjne helt berettiget!

 

Ja man lægger som man selv har redt, men det er også menneskeligt at fejle, og desværre har TS lavet en stor fejl her med ikke at undersøge opdrætter ordentligt.

Men hvor skulle hun vide fra hvad hun kigger efter, når det måske er hendes første hund nogensinde?

 

Mine forældre har selv gjort samme fejltagelse med kennel Hof Joy, og den kennel køre stadig, bare under samme navn, så der er stadig mange der fejler.

Måske har hun forsvaret opdrætter fordi hun har haft en god kemi og opdrætter har bildt hende en masse ind, som måske ikke var sandt? :vedikke: ..

 

- Ts, kommer og forklare en masser problemer.. Ja vi burde være her for at løse dem.. Ikke skrive "hvad sagde vi" - det er sku ikke hvad man har lyst til at høre, hun er jo indforstået med at hunden har problemer, godt nok har hun valgt at tackle dem forkert til at starte med, ved at lade hunden være alene i 3 timer.

Men hvor nogle brugere sagde til hende på en sød måde, det må du ikke, du skal starte langsomt ud, fx. ved at sætte et hundegitter op imellem jer, eller lukke døren et kort sekund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg må indrømme at jeg er chokeret over at brugere herinde vælger at dunke TS i hovedet i denne tråd også.

 

Jeg havde ikke læst den første tråd da jeg kom med et svar, men selvom jeg havde, ville mit svar da ikke have set anderledes ud ?

 

Hvorfor har folk så travlt med at hovere over at de fik ret i sidste ende, fremfor at komme med gode og velmente råd til den lille ny hvalp ? (der så tydeligvis har brug for det?)

 

Øv hvor gør det mig ked at se en bruger, som først forsvarer en dårlig opdrætter, herefter bider i det sure æble og opretter en tråd med første problem, vælge at stemple sig ud, fordi nogle åbenbart mener at den samme løftede pegefinger skal gentages i denne tråd.

 

Hvor er det lige de konstruktive indlæg blev af ?

 

Og så vil jeg da gerne påpege at hun svarede pænt tilbage til dem vis indlæg hun kunne bruge til noget.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg må indrømme at jeg er chokeret over at brugere herinde vælger at dunke TS i hovedet i denne tråd også.

 

Jeg havde ikke læst den første tråd da jeg kom med et svar, men selvom jeg havde, ville mit svar da ikke have set anderledes ud ?

 

Hvorfor har folk så travlt med at hovere over at de fik ret i sidste ende, fremfor at komme med gode og velmente råd til den lille ny hvalp ? (der så tydeligvis har brug for det?)

 

Øv hvor gør det mig ked at se en bruger, som først forsvarer en dårlig opdrætter, herefter bider i det sure æble og opretter en tråd med første problem, vælge at stemple sig ud, fordi nogle åbenbart mener at den samme løftede pegefinger skal gentages i denne tråd.

 

Hvor er det lige de konstruktive indlæg blev af ?

 

Og så vil jeg da gerne påpege at hun svarede pænt tilbage til dem vis indlæg hun kunne bruge til noget.

 

Havde hun dog bare gjort det!

 

 

Læs første indlæg igen... Ikke EN gang bliver der spurgt om et godt råd, hun skriver helt selv: Undskyld jeg er bare SÅ vred over at se hvordan han har boet da vi fik ham

 

Og så er der at folk får sådan en "jamen det sagde vi jo!", det kan jo netop ikke være kommet som en overraskelse, og det er det folk bliver lidt trætte af.. Hvorfor lave en tråd hvor hun fortæller hvor overrasket og vred hun er over det, når hun for ganske få dage siden lavede en tråd hvor hun forsvarede opdrætteren, og nægtede at folk skulle have ret i at den hvalp ikke havde de optimale vilkår...

 

Havde hun i sit første indlæg spurgt om GODE RÅD, havde det i mine øjne været dybt forkert at dunke hende i hovedet! Men det er faktisk først da Sonja kommer med et godt råd omkring alene hjemme træning, at det kommer på bordet at hun ikke aner hvordan hun skal starte træningen op! Hvis hun nu havde startet ud med det i første indlæg og fortalt at hun var fortvivlet over det så kunne det være at folk ikke havde fået den følelse af at hun ikke tager ansvar for sine udtalelser og holdninger!

 

Jeg får intet ud af at "have ret", tilgengæld bliver jeg fortvivlet over at hun fokusere på at hvalpen har haft dårlige forhold og hvor vred hun er over det, fremfor i stedet for at have fået fokus på træningen og hvordan de skal få det bedste liv! Og ja det er DET der gør mig ked af det, at hun vælger et andet fokus!

Redigeret af Shii
Link til indlæg
Del på andre sites

Øhm, ingen vidste, hvor dårlige forhold hvalpene faktisk levede under. Hun videregav oplysninger og der blev reageret ud fra de oplysninger og hun tilkendegav, at være enig med os i, at det ville blive en hvalp med masser af problemer.

 

Forholdene viste sig så at være værre endnu. Og det er så det hun ytrer i denne tråd, hvor irrelevant vi end finder den oplysning midt i al det andet. Men så burde vi jo være i stand til at tænke, at hun skal have råd til alene hjemmetræningen, når der decideret står noget om det i første indlæg, hvorudfra det SKRIGER, at hun ikke ved, hvordan man tackler det problem. I stedet for at dunkes i hovedet med absolut helt og aldeles nyttesløse indlæg.

Link til indlæg
Del på andre sites

Øhm, ingen vidste, hvor dårlige forhold hvalpene faktisk levede under. Hun videregav oplysninger og der blev reageret ud fra de oplysninger og hun tilkendegav, at være enig med os i, at det ville blive en hvalp med masser af problemer.

 

Forholdene viste sig så at være værre endnu. Og det er så det hun ytrer i denne tråd, hvor irrelevant vi end finder den oplysning midt i al det andet. Men så burde vi jo være i stand til at tænke, at hun skal have råd til alene hjemmetræningen, når der decideret står noget om det i første indlæg, hvorudfra det SKRIGER, at hun ikke ved, hvordan man tackler det problem. I stedet for at dunkes i hovedet med absolut helt og aldeles nyttesløse indlæg.

 

Vi er så bare uenige på det punkt... Jeg synes ikke det er okay at dunke folk i hovedet, men jeg synes det er helt okay at fortælle folk at de handler forkert...

 

Og nej, jeg gider ærligt ikke tankelæse, hendes første indlæg i denne tråd handler om hvor overrasket og vred hun er fordi hvalpen viste sig at komme fra en dårlig opdrætter... Hun spørger IKKE efter råd om noget andet... Jeg er helt enig i at folk ikke bør komme med gode råd om noget trådstarter ikke viser interesse for at lære omkring, men jeg tror vi alle er enige om at det handler om hvalpens velfærd, og fremtid... Det handler ikke om hvem der havde ret eller ej...

 

Ingen af os er tankelæser, hun havde allerede før denne tråd fået råd omkring alenehjemme træning, og dem valgte hun direkte at gå imod, folk kan jo ikke trække en holdning ned over hovedet på hende... Hunden får ikke et godt liv "bare" fordi den er blevet "reddet"... Det kræver træning og viden at give denne hvalp et godt liv... At ejeren har et godt hjerte og gode intentioner er altså bare ikke altid godt nok til at give en hund et godt liv!

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er så bare uenige på det punkt... Jeg synes ikke det er okay at dunke folk i hovedet, men jeg synes det er helt okay at fortælle folk at de handler forkert...

 

Potato-potato - det føles som at blive dunket i hovedet, når man netop lige står i situationen. Ja, man kan sige det, men man kan vente til et mere frugtbart tidspunkt med at sige det.

 

Og nej, jeg gider ærligt ikke tankelæse, hendes første indlæg i denne tråd handler om hvor overrasket og vred hun er fordi hvalpen viste sig at komme fra en dårlig opdrætter... Hun spørger IKKE efter råd om noget andet... Jeg er helt enig i at folk ikke bør komme med gode råd om noget trådstarter ikke viser interesse for at lære omkring, men jeg tror vi alle er enige om at det handler om hvalpens velfærd, og fremtid... Det handler ikke om hvem der havde ret eller ej...

 

Det handler netop om hvalpens velfærd og det er netop derfor, at man ikke bare skal dunke TS i hovedet over opdrætter - eller for dens sag skyld dunke i hovedet over de 3 timer, men tage den på et helt venligt niveau, hvor man ikke irettesætter.

 

Køber skal nok forstå det alligevel.

 

Ingen af os er tankelæser, hun havde allerede før denne tråd fået råd omkring alenehjemme træning, og dem valgte hun direkte at gå imod, folk kan jo ikke trække en holdning ned over hovedet på hende... Hunden får ikke et godt liv "bare" fordi den er blevet "reddet"... Det kræver træning og viden at give denne hvalp et godt liv... At ejeren har et godt hjerte og gode intentioner er altså bare ikke altid godt nok til at give en hund et godt liv!

 

Jeg kan så ikke huske, at hun havde fået gode råd i den anden tråd om alene hjemmetræning, jeg stod måske nok af efter et stykke tid.

 

Men, som du læser i denne tråd, så er hun her, tilsyneladende, modtagelig for råd og siger, at vi meget gerne må komme med dem. At hun så føler sig overvældet af alle de negative indlæg, med få positive imellem, er så det ærgelige i den her tråd.

 

Og det er jo det, der er essensen - fordi man insisterer på at sige, at det var forkert (og derudover kun i ganske få tilfælde kommer med gode råd) bliver TS skræmt væk - og vi er dermed ude af stand til at hjælpe hvalpen.

 

Jeg siger ikke, at havde vi alle bare "strøget hunden med håret" (som en anden udtrykte det), så var det helt sikkert gået godt. Men succesraten havde tilgengæld været større og det er det, der er alfa-omega i mine øjne og så må vi pakke vores indestængte følelser væk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Iben B

Hmmm, altså.

 

Jeg har egentlig ikke så meget at udsætte på at TS har begået en fejl, det er jo menneskeligt.

Jeg har noget imod TS' stil og måde at tænke omkring problemstillingen på, og det er egentlig det jeg har kommenteret på først og fremmest.

 

Stilen (som allerede var der i første tråd) med at himle op og beskylde folk for at 'dømme en' og være fuldstændig ude af stand til at se en nøgtern (endda konstruktiv) kritik for hvad den er, har jeg generelt svært ved. Hvis man synes folk skriver for hårdt til en, kan man så ikke bare sige det i stedet for at lave drama ud af det?

Jeg har yderligere svært ved skyttegravsstilen: 'jeg er et godt menneske som gør gode gerninger - det er du ikke' som TS kommer MEGET tæt på at skrive ved en lejlighed. Det er i mine øjne en virkelig ukonstruktiv måde at forholde sig til andres argumenter på.

 

Jeg synes (og nu skriver jeg noget som måske er 'for groft' for dette forum?) at TS lægger en stil for dagen som er barnlig, selvophøjende og overdramatiserende. Og jeg synes ikke det er så sært hvis hun har fået svar som hun selv råbte i skoven (og det har hun ikke engang - der er i mine øjne endnu ingen i de her debatter som er sunket ned på TS' eget niveau).

Link til indlæg
Del på andre sites

Æv, det her er en dårlig måde at komme tilbage til H-F på, men jeg har læst med fra sidelinien i denne tråd, og har et tip til de brugere, der har svært ved at holde styr på forargelsen.

Jeg har selv lært dette på den hårde måde, for min første indskydelse i den slags tråde er også at skrive noget mindre pænt. Det virker bare ikke...

 

Det, der virker, er hvis man hele tiden holder sig for øje, at der er en lille hvalp derude, der har brug for hjælp. Hvalpen kan ikke gøre for at den kommer fra et hul i jorden, eller at dens nye ejer er spejlblank og skriver som en havnearbejder råber. Hvis man gerne vil hjælpe hvalpen, er man nødt til at tilsidesætte sine egne fine fornemmelser, og holde bebrejdelserne tilbage. Det er sket alt for tit på det seneste, at nye brugere har forladt H-F igen, vrede og skuffede. Ja, og også nogle af vi gamle ;)

 

Dette er ikke et surt opstød! Som sagt forstår jeg udmærket dem, der straks farer i tasterne og fortæller trådstarter hvor dum hun er. Men når vi gør det, tjener vi kun vores egne interesser, ikke hundenes.

  • Like 3
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...