-
Antal indlæg
4.264 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
Personal Information
-
Køn
Kvinde
Seneste besøgende på profilen
Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre
Hopsa's Achievements
Newbie (1/14)
116
Community omdømme
-
Tak for kigget, jeg synes det er rigtig godt at se video og få en ide om tempo, antal øvelser, mængden af hjælp osv.
-
I know Der er efterhånden en del rallyaktivitet inden for racen her på sjælland, men det foregår privat. På sigt tror jeg dog folk begynder at komme afsted til nogle prøver, jeg lavede en "2015-mål" tråd i træningsgruppen på FB, der var en del der meldte tilbage med rally, lp og spor :klap:
-
Ok, jeg er spændt på hvor meget jeg kan få pakket væk, for jeg er efterhånden ikke helt uinteresseret i de prøver mere
-
Hvor meget må der lokkes/animeres i de der begynderprøver?
-
Jeg søgte på "alt om hund" i app store https://itunes.apple.com/dk/app/rallylydighed/id513740392?mt=8
-
Det var den sørme osse, og sikke et godt værktøj!
-
Er der i øvrigt nogle der ved hvad den der rally-app koster?
-
Tusind tak for alle jeres input, det var lige det jeg efterspurgte :5up: Camilse, det er sjovt du nævner netop de to øvelser. Jeg havde ikke prøvet en tyskervending før, så det var mit første bekendtskab med den, på den bane jeg prøvede. Jeg har så trænet den et par aftener hjemme i køkkenet og kunne så se at den naturligt førte videre til den med at hunden går rundt om fører. Jeg har i øvrigt lige besøgt en hvalpekunde som har en søster til den tæve jeg havde med på banen og vi talte om, at rally netop giver rigtig god inspiration til sjove øvelser med hunden. Jeg mente at have hørt noget om en app så det må vi lige finde ud af MM og Dorte, det er nemlig lige derfor jeg har fået lyst til at se nærmere på det rally der, min race fungerer meget bedre med træning der ikke bliver for ensformig og jeg er simpelthen ikke selv gearet til nørderi på de helt små detaljer må jeg erkende. Det her med at få trænet nogle sjove ting og hen ad vejen sætte det sammen og at det er forskellige baner der kan laves, det tiltaler mig. Springvandet, kaldes den osse tulipanen eller er det to forskellige ting? Der var en øvelse de kaldte tulipanen, den krævede at jeg fik den vist nogle gange inden jeg fattede hvad jeg skulle, men det var noget med hunden på højre side og så en vending der fik den om på den rigtige side igen.
-
Har nogle af jer nogle forslag til grundlæggende øvelser, der er gode at få på plads som det første? Altså øvelser der, når de er indlært, gør det videre arbejde med kommende øvelser lettere/sjovere. Jeg var til noget privat juletræf hvor der var sat et par baner op og det har sat skub i interessen, så nu vil jeg prøve at komme lidt igang
-
Hej "hundenørder" længe siden - vil bare ønske jer et godt nytår, håber ingen hunde bliver væk eller alt for kede af det
-
Jeg har forsøgt mig med Hokamix i "gamle dage" men jeg synes simpelthen jeg skal bruge så vanvittige mængder at hundene for det første ikke bryder sig om det og jeg ikke har råd til det. Olie bruger jeg osse underordnet om jeg fodrer tørt eller råt, jeg bruger som udgangspunkt koldpresset, økologisk planteolie og indimellem får de noget fiskeolie i kapsler. Jeg må ha' set nærmere på det der complex, jeg bruger ikke grønt og synes der skal et eller andet supplement til.
-
Tak for jeres svar! Hvad er grunden til at I har valgt netop det I har valgt og hvor køber I det?
-
Halløj!! Jeg vil gerne høre hvilke produkter jer der fodrer råt, oplever dækker hunden bedst ind? Selvfølgelig gerne med en forklaring på hvorfor mængden der skal anvendes er relevant for mig, da hundene vejer mellem 60 og 90 kilo, så kvalitetsprodukter der er koncentrerede nok til at der ikke skal bruges store mængder er at foretrække.
-
Hvis ikke en klub afholder egne beskrivelser, så må man som ejer af en DKK hund deltage lige hvor man vil, hvis der er plads. Så har rottweilerklubben fyldt op, så henvender man sig et andet sted, jeg har lige fået beskrevet en grand danois i bullmastiffklubben. På dagen blev der beskrevet 4 bullmastiffer, en collie, en jagtrace jeg ikke kendte, en lille pelshund, min tæve og en mere af anden race. Da grand danoisklubben for nogle år siden afholdt beskrivelse i Jylland kom der EN grand danois, resten var andre racer. Så der er helt sikkert mulighed for at få testet sin hund, specielt i de mindre klubber. Man kunne osse som klubmedlem vælge at arbejde for at få ændret på tingene så klubben selv begynder at afholde beskrivelser. I min race var der ikke stemning for det, men vi var nogle få der mente at vi som minimum vel kunne få lov at udfærdige en ønskeprofil, sådan at dem der måtte ønske det, kunne få beskrevet deres hunde. I 2007 lykkedes det og vi var tre fra klubben der blev sat til at udfærdige en ønskeprofil. Dette leder mig frem til at beskrivelserne er til for at vi opdrættere kan holde os informeret om hvor vores avl er på vej hen, men da alle racer har forskellige ønskeprofiler, så handler det osse om at trække bestemte racer i bestemte retninger. Så har man en race hvis profil virker underlig ift. hvad man ser hos racen, så er det enten fordi flertallet af hundene ikke har reaktioner som man rent faktisk ønsker det for racen, eller fordi der skal kigges på profilen for evt. justering. Ift. momenterne hvor hunden bliver forskrækket/overrasket/bange, så er dén del af reaktionen ikke helt (eller halvt) så relevant, som hundens evne til at afreagere. Kan en hund afreagere, så kan den tåle langt mere, så betyder det ikke noget at den hoppede til siden for at orientere sig, hvis den så efterfølgende har nysgerrighed nok til at undersøge hvad det var der forskrækkede den og at forskrækkelsen ikke efterfølgende påvirker den. Det her med hvalpetest, der ved jeg ikke om I snakker om en rigtig hvalpetest af et kuld på 7 uger, eller om det er unghundetesten som benyttes i en del racer. Hvalpetesten er ihf. ikke til skade for hvalpen, men alt efter race vil jeg mene man måske skal være påpasselig med hvor i modningsfasen man vælger at få beskrevet hunden.
-
Ok det er flot af din opdrætter, dejligt! Den svenske test er ikke helt identisk med den danske og resultatet tror jeg ikke umiddelbart kan registreres på det danske hundeweb, men er opdrætteren da svensk eller? Hvor om alting er, så er det ikke noget du skal træne til eller beskæftige dig med forudgående. Du møder op på dagen, med din hund iført et fast halsbånd den ikke kan trække sig ud af, og resten bliver du instrueret om gennem testen. Det handler udelukkende om at se hundenes umiddelbare reaktioner i forskellige situationer og vigtigere - se dens evne til at afreagere efterfølgende. Din opdrætter vil gerne vide om hun/han rent genetisk har det rette avlsmateriale at arbejde med og om hun/han bør gøre nogle ændringer fremadrettet. Faktisk er du bare med på slæb da en eller anden jo skal hjælpe hunden rundt på banen og servere vand efterfølgende God fornøjelse, det er altid interessant. Jeg har lige fået beskrevet de to yngste jeg har her hjemme, samt deres søster der er solgt. Jo flere hunde fra samme kuld der testes, jo bedre kan man som opdrætter bruge resultatet.