Hop til indhold

Bowel Desease...?


Gæst Frk.N
 Share

Recommended Posts

Hej Hundefolk :vinken:

Jeg er ny her på HF,og har meldt mig ind her fordi jeg søger råd og vejledning.

Min hund Fendi er en stor broholmerblanding på 16 mdr. og 50 kg.

Han har igennem flere måneder haft en mave der virker lidt sart,forstået på den måde at han næsten aldrig har en normal formet afføring,den er altid blød,til tider grødet og nogle gange næsten vandtynd.

Dyrlægen er seføli indover og har været det flere gange og mht foder,så fungere han bedst på Acana adult large breed,hvilket han nu har fået i 8 mdr.

Fendi har et utal af gange været på skånekost,penicillin og "meget andet",og der skal ingenting til for at maven går helt i udu...

Igår havde det så atter stået på i ca.8 dage og der blev så taget en udvidet blodprofil,den kom der svar på i dag og alt var normalt.

Mistanken går så på om det kan være "Bowel desease",det kan man finde ud af ved at tage biopsier af tarmene,hvilket kræver en operation og behandlingen består bl.a af en kur med Prednisolon.

For at starte i den "billige"ende,er han i dag opstartet en kur med Prednisolon.

Men kender nogle af jer hundefolk til diagnosen og hvad er fremtidsudsigterne,mht behandling,kost,trivsel m.m....?

Håber at i kan hjælpe med nogle guldkorn,på forhånd tak :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen - selv om det er en lidt sørgelig anledning.

Jeg går ud fra at diagnosen er IBD - inflammatory bowel disease. Egentlig mærkeligt at der ikke findes et dansk navn for den :vedikke:

 

Så vidt jeg har forstået er det ligesom Colitis eller Crohns hos mennesker, altså uhelbredeligt, så jeg håber ikke at det er det, din hund fejler!

 

Her er hvad jeg kunne finde hos netdyredoktor: netdyredoktor - IBD hos hund

 

Og en engelsk side:

Canine Inflammatory Bowel Disease IBD - Chronic Diarrhea and Vomiting in Your Dog

Link til indlæg
Del på andre sites

Fendi startede jo op på Prednisolonkur igår,12,5 mg. 2 X dgl,han fik første tbl. kl.17 og nr.2 kl.24.00,så var han jo godt igang,tænkte jeg...

Jatak skæbne for en nat !!

Allerede ved 21-tiden havde han sprøjtende diarre,det forsatte for hver 2.time natten igennem,så afsted til dyrlægen igen til morgen.

Fendi kan tilsyneladende ikke tåle prednisolon,så han fik et par sprøjter til at berolige systemet og piller mod kvalme,så nu ligger han og sover meget tungt og jeg håber at det hele falder til ro snart...

Nu holder vi ham fri for medicin indtil mandag og så prøver vi at lægge en ny plan....

Link til indlæg
Del på andre sites

I det engelske link står der at IBD kan forveksles med "intestinal parasites", altså indvoldsorm.

Er han blevet undersøgt for orm?

 

Undersøgelse for hjerte-lungeorm kræver tre afføringer lagt med mindst 6 timers mellemrum. Det er ikke nok med en enkelt almindelig lorteprøve.

 

Symptomerne er ikke meget typiske for H/L-orm, men det er en sygdom, der har rigtig mange forskellige underlige symptomer. Og jo længere ormene er i hunden, jo flere underlige symptomer kan der dukke op... Til hunden en dag også får hoste, og alle får en AHA-oplevelse.

Kuren er... en speciel ormekur:roll:.

 

Jeg synes det er lidt hasarderet at give prednisolon når man ikke ved, hvad der er galt. Prednisolon vil kunne dæmpe en irritation hvis der er tale om en allergilignende sygdom. Men hvis der er tale om en infektion, så skal man først behandle den. Ellers risikerer man at dæmpe symptomerne uden at helbrede infektionen, der så bare bliver værre.

 

Undersøg grundigt for indvoldsorm (incl. H/L-orm) og hvis der ikke er sådan noget, så må I nok sige ja til at få taget biopsier...

Eller I finder en anden dyrlæge..

 

Konstante vandtynde diarreer kan meget hurtigt dehydrere en hund. Og så kræves der indlæggelse og væskedrop for at redde hunden. Små hunde kan dø i løbet af få døgn, -store hunde har lidt mere tid at løbe på. Men man skal ikke vente for længe, for lige pludselig er det for sent. :shock:

 

Hvad siger opdrætter? Har DE nogen erfaringer med sart mave?

 

Og hvordan har Fendi det? Sover han stadig? :???:

Link til indlæg
Del på andre sites

Sorry for den lange ventetid,har drøntravlt på jobbet...

Fendi er nu meget laangsont i bedring,dvs han har ikke de vandtynde diarreer mere,dog er aff. stadig grødet men der er kun aff. 3-4 x i døgnet,stadig i overkanten,men betydeligt end hver 2. time !!

Han fik en alm. ormekur i torsdags (Milbemax) og fre-lør-søn har jeg samlet aff.prøver mhp undersøgelse for hjerte/lungeorm.

Hans humør er heldigvis i bedring og han spiser også sin mad med god appetit,så nu er det bare at vente på svaret i morgen...

Link til indlæg
Del på andre sites

...Og hvad skyldes den bedring?

I holdt da op med at give prednisolon, gjorde I ikke?

 

Har I overvejet, at den kraftige reaktion kunne skyldes Milbemax? Det fik han vist samme dag som han fik prednisolon..

 

---I sjældne tilfælde KAN der opstå bivirkninger:

 

Bivirkninger

I meget sjældne tilfælde er der, efter administration af det veterinærmedicinske produkt til hunde, observeret følgende tegn: systemiske tegn (såsom sløvhed), neurologiske tegn (såsom muskelrystelser og ataksi) og/eller gastrointestinale tegn (såsom opkastning, diarré, anoreksi og savlen).

---fra produktresumé.

 

Han er da ikke blandet med collie, vel?

 

Nå, men der er ikke så meget andet at gøre end at vente på svaret på ormeprøverne.

Fint, at han har det bedre:lun:. Så er det nooget nemmere at vente..

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha...det er ikke sådan med alt det arbejde,det tager jo al ens tid...:slem:

Tja,hvad bedringen skyldes ved jeg ikke,er bare glad over det og jo,vi stoppede med prednisolon sanne aften,så han nåede kun at få 25 mg i alt,fordelt på 2 doser.

Har netop talt med dyrlægen og der er endnu ikke svar på H/L-prøverne.

Til gengæld er jeg startet med at give ham en lille spsk. HUSK morgen og aften,ved jo at det er godt til M.Chron (staves..?) og for første gang i flere måneder har han en næsten normal aff...lidt tankevækkende...:hmm:

Nå..arb. kalder,er på job,kommer igen efter kl.23.30...

 

CU :vinken:

Ps..ved ikke om jeg har nået at svare på alt nu,men ellers forsættelse følger...

PPs ,han er en blanding af labrador/broholmer(far) og mor Sct.Bbernhard/New Foundlænder,skøøøn blanding,

han er bare mit sødeste krammedyr :-) !!

Link til indlæg
Del på andre sites

Endelig....endelig fik vi en diagnose !

Det er Giardia,som er synderen,ikke verdens bedste diagnose,men dog til at leve med og vigtigst af alt,så kan han helbredes :banan:

Fendi er nu startet på en 3-stofbehandling af Flagyl/Clamoxyl/Panacur i 10 dage,derefter skal vi aflevere en ny aff.prøve som jo seføli er HELT fri for al galskab :slem:!

Det er en skrap kur,grundet hans størrelse på 50 kg. skal han have ialt 15 piller om dagen,heraf er 2 stk. Pantoloc i håb om at beskytte mave/tarmslimhinderne lidt...

(og min pengepung,pillerne alene kostede liige en tusse...uff)

Så nu tager vi én dag af gangen og håber at alt lykkedes denne gang :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor dejligt for jer, at der endelig kom en diagnose, så I kan komme videre og få gjort noget ved det:5up:.

Hundemedicin koster jo desværre en bondegård, men lad os krydse fingre for, at han kan nøjes med denne ene omgang! Hvad gør de, hvis den ikke er helt forsvundet efter 10 dage? Skal han så have endnu en kur?

 

Rigtig god bedring til bassemanden!

Link til indlæg
Del på andre sites

Med hensyn til pillerne....

 

Aslan får Tylosin, 100 mg og skal have 18 om dagen, grundet den lave dosis i forhold til hans vægt (og så lige 6 penacur ovven i)

 

Min dyrelæge har så indkøbt tylosan i pulver (bliver brugt til grise) og fåes derfor en del billigere.

 

 

Du kunne jo hører om det medicin i bruger, kunne fåes i pulverform og billigere?

 

Og god bedring

Link til indlæg
Del på andre sites

Min dyrlæge er ovenud sød til at lade mig få det til indkøbspris - hvis han ellers har det hjemme...

Det havde han desværre ikke i det her tilfælde,det er jo også en stor mængde medicin på en gang,så jeg måtte på apoteket og hente det,men skal kuren gentages venter jeg klart til dyrlægen får det hjem :slem:

Min søde gl. mor bar over med mig og gav mig halvdelen af beløbet :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

En lille update på Fendi..

Han har nu været i behandling for Giardia i 3 døgn og jeg synes klart at fornemme en bedring :-)

Han har fået lidt mere energi og er mere kvik/glad,appetitten har han heldigvis stadig,trods de mange piller,tror på at Pantoloc'en her gør sin virkning (?).

Afføringen har også ændret sig,farven er ikke så gullig mere og lugten heller ikke så markant - og nej,jeg går ikke og stikker næsen i det :rolleyes:,

men vinden har en evne til at bringe dunsten forbi min næse - og det er alt rigeligt...

Den er stadig til den bløde side,men synes at se at den langsomt bliver mere formet,ingen tvivl om at pillerne desværre nok har en negativ indvirkning på det også...

Så om en lille uges tid når pillekuren er slut (+ lidt dage ekstra måske..),

så håber og tror jeg på at han atter er helt fit for fight :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst kratos' mor

Først og fremmest vil jeg sige at jeg er SÅ glad for at der er bedring med Fendi. Jeg kender alt til at være bekymret på det plan. Jeg håber virkelig at hans kur vil virke her i første omgang. Hvordan ser prognosen ud bagefter behandlingen? Er det noget der kan komme igen?

 

Jeg har virkelig fået meget ud af denne tråd, så mange tak fordi du oprettede den. Jeg er meget sikker på at dette er det min lille Kratos har. Det lyder på præcis samme måde. Jeg har kun rådført mig med dyrlægerne, da de mente at han bare var sart og at jeg skulle prøve lidt forskellige fodermærke, da de intet kan se eller mærke på ham. Så jeg vil klart afsted med ham igen. Og godtager ikke et råd om foderskifte denne gang!

TUSIND TAK!!!

 

Jeg håber det er okay at jeg lige stiller dig et spørgsmål?

Hvordan kom dyrlægen frem til hvad der var i vejen? (afføringsprøve selvfølgelig) men hvad gik de ind og tjekkede for? Jeg vil nemlig gerne have at de tjekker for de ting der kan være skylden med det samme, da jeg er endt i en økonomisk svær situation. Min hund skal selvfølgelig have behandling, men derfor vil jeg gerne teste for det der er mest sandsynligt fra start, så der ikke tjekkes for noget unødvendigt og pengene løber op.. Håber du kan følge mig...

Hvilke undersøgelser har Fendi været igennem før de fandt frem til diagnosen og hvad undersøgte de ham for og hvordan? Håber virkelig at du vil hjælpe med mine spørgsmål, når du får tid og lyst.

Mange hilsner herfra. Og fortsat god bedring. Og TAK, TAK, TAK for tråden:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Først og fremmest vil jeg sige at jeg er SÅ glad for at der er bedring med Fendi. Jeg kender alt til at være bekymret på det plan. Jeg håber virkelig at hans kur vil virke her i første omgang. Hvordan ser prognosen ud bagefter behandlingen? Er det noget der kan komme igen?

 

Jeg har virkelig fået meget ud af denne tråd' date=' så mange tak fordi du oprettede den. Jeg er meget sikker på at dette er det min lille Kratos har. Det lyder på præcis samme måde. Jeg har kun rådført mig med dyrlægerne, da de mente at han bare var sart og at jeg skulle prøve lidt forskellige fodermærke, da de intet kan se eller mærke på ham. Så jeg vil klart afsted med ham igen. Og godtager ikke et råd om foderskifte denne gang!

TUSIND TAK!!!

 

Jeg håber det er okay at jeg lige stiller dig et spørgsmål?

Hvordan kom dyrlægen frem til hvad der var i vejen? (afføringsprøve selvfølgelig) men hvad gik de ind og tjekkede for? Jeg vil nemlig gerne have at de tjekker for de ting der kan være skylden med det samme, da jeg er endt i en økonomisk svær situation. Min hund skal selvfølgelig have behandling, men derfor vil jeg gerne teste for det der er mest sandsynligt fra start, så der ikke tjekkes for noget unødvendigt og pengene løber op.. Håber du kan følge mig...

Hvilke undersøgelser har Fendi været igennem før de fandt frem til diagnosen og hvad undersøgte de ham for og hvordan? Håber virkelig at du vil hjælpe med mine spørgsmål, når du får tid og lyst.

Mange hilsner herfra. Og fortsat god bedring. Og TAK, TAK, TAK for tråden:-D[/quote']

 

Tusind tak for de søde ord og seføli vil jeg svare på spørgsmålene,har bare liiige lidt knebent tid nu,for skal på job kl.15 og skal nå en del inden da,så vender tilbage snarest :-)

Fendi har iøvrigt i dag haft en normalformet aff.,dvs rigtige hundepølser,for 1.gang i flere måneder,så jo,nu tror vi på at behandlingen virker :mrgreen: !!

Link til indlæg
Del på andre sites

En lille update på Fendi..

Han har nu været i behandling for Giardia i 3 døgn og jeg synes klart at fornemme en bedring :-)

Han har fået lidt mere energi og er mere kvik/glad,appetitten har han heldigvis stadig,trods de mange piller,tror på at Pantoloc'en her gør sin virkning (?).

Afføringen har også ændret sig,farven er ikke så gullig mere og lugten heller ikke så markant - og nej,jeg går ikke og stikker næsen i det :rolleyes:,

men vinden har en evne til at bringe dunsten forbi min næse - og det er alt rigeligt...

Den er stadig til den bløde side,men synes at se at den langsomt bliver mere formet,ingen tvivl om at pillerne desværre nok har en negativ indvirkning på det også...

Så om en lille uges tid når pillekuren er slut (+ lidt dage ekstra måske..),

så håber og tror jeg på at han atter er helt fit for fight :klap:

 

Sikke en god nyhed - dejligt med en positiv opdatering:5up:. Håber de gode fremskridt varer ved (og selvfølgelig gør de det:-D).

Utroligt hvor meget man kan komme til at gå op i, hvordan en l... ser ud:lol:. Hvad vi ikke gør for vores kære små hunde:-D.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hm... Nu har jeg altså osse googlet på Giardia...

 

Er du klar over, at du endelig skal samle AL afføring op efter ham? Giardia kan overleve i omgivelserne i flere måneder... Andre hunde kan blive smittet hvis de snuser til afføringen..

 

Og du skal i gang med den store desinfektion derhjemme? Giardia kan sidde overalt og kan gensmitte Fendi, så I står i nøjagtig samme situation igen om en måned?

 

Det er da dejligt, at han er ved at blive rask.... men han skulle jo helst blive ved med at være rask.. :hmm:

 

netdyredoktor - Giardia hos hund

 

Vær også opmærksom på, at sygdommen også kan smitte mennesker...:shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hm... Nu har jeg altså osse googlet på Giardia...

 

Er du klar over, at du endelig skal samle AL afføring op efter ham? Giardia kan overleve i omgivelserne i flere måneder... Andre hunde kan blive smittet hvis de snuser til afføringen..

 

Og du skal i gang med den store desinfektion derhjemme? Giardia kan sidde overalt og kan gensmitte Fendi, så I står i nøjagtig samme situation igen om en måned?

 

Det er da dejligt, at han er ved at blive rask.... men han skulle jo helst blive ved med at være rask.. :hmm:

 

netdyredoktor - Giardia hos hund

 

Vær også opmærksom på, at sygdommen også kan smitte mennesker...:shock:

 

Javist kan de blive smittet og seføli samler jeg prutter op...

Men andre hunde har jo så også haft smitten i sig,siden Fendi er blevet smittet... !!

Så nogen lader altså deres hundeprutter blivende liggende !

Og at rengøre som beskrevet i linket,er jo praktisk taget umuligt for "alm. hvide mennesker",jeg har i hvert fald ingen mulighed for at rengøre med damp og afskærme områder m.m.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst kratos' mor

Jeg forstår artiklen som at man skal desinficere de steder hunden har haft afføring i hjemmet eller udendørs, da det skulle smitte igennem forurenet vand/foder og ved kontakt. Men der står at alle har disse parasitter i maven. Men kun få hvor det går i "udbrud" altså er smittende eller aktuelt. Altså Enten latent eller et direkte udbrud hvor hunden bliver syg. Uanset hvad ville det være umulige krav at efterleve med mindre man låste sig selv og hunden inde i måneder. For har der gået en hund med sygdommen hvor man selv går, vil man jo så kunne blive smittet. Men det kan være jeg har misforstået artiklen? Jeg tænke at så kan alle jeg møder jo risikere at smitte min hund, eller jeg deres. Sygdommen skulle komme i udbrud ved at immunforsvaret er dårligt eller forringet i en periode, som jeg læser det? Der står ikke noget om at det kommer hvis de snuser, men hvis de har en speciel parasit (der skulle være mange typer og man kan ikke definere dem som jeg har forstået) sidder i pelsen at det kan smitte? Har jeg misforstået det? Uanset hvad kan dyrlægen forhåbentlig fortælle hvad man skal gøre. Jeg samler altid op, men nogle gange er det så tyndt i det at det ikke er muligt at få alt op :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min hund har også haft giardia (og samtidigt også cambylobachtor). I lang tid satte han sig sådan som om han ville kurre på røven, men kurrede ikke, så vi troede hans analkirtler var ved at stoppe til. Han havde som sådan ikke dårlig mave i mens. Pludselig eksploderede det så bare, han havde sprøjtende vand diarre og os afsted akut på dyrehospitalet, torsdag sent aften.

 

De testede det ved at stikke en vatpind lidt op i numsen og på den måde tage et helt friskt afskrab. De tjekkede det med det samme, tror vi ventede lidt, men ikke sådan vildt længe.

 

Vi kom hjem med nogle piller hunden skulle have, men næste morgen begyndte han at skide blod (han havde jo stadig diarre), og os afsted på dyrehospitalet igen :cry: Motor blev indlagt og fik smertestillende og drop, da pillerne desværre tager en del dage om at virke. Han var så indlagt fra fredag til mandag.

 

Vi gjorde totalt super rent derhjemme, vaskede gulve og alle tæpper og sådan han havde lagt på, og købte også (bare for en sikkerheds skyld) desinficerende hånd"sæbe" (skal ikke skylles af) på apoteket.

 

Da vi fik ham hjem, gik der faktisk næsten 2 uger før afføringen var helt normal igen! I de 2 uger måtte han ikke hilse på hunde, han fik også mange små måltider i stedet for et par store, da diarreen havde været så voldsom, vi skulle jo nødig risikere mavedrejning. Han fik også skånekost, eukanuba faktisk. Og INTET udover det!

 

Vi måtte gerne give ham her Zoolak - men ikke Pro-kolin, kan huske at dyrlægen forklarede, at pro-kolin kunne have en forstoppende effekt, og det var vigtigt at de her bakterier kom UD.

 

Vi spurgte selvfølgelig også hvor han havde fået det fra - og fik at vide, at det sådan set kan komme fra hvad som helst. En vandpyt f.eks. :vedikke: De bakterier er egentligt mange steder, men rammer oftest hvalpe da immunforsvaret ikke er så stærkt endnu.

 

Samlede selvfølgelig også pøllerne op, selvom det altså godt kan være lidt svært når nu hunden har diarre :mrgreen: men nu skider ham her heldigvis helst i jord og lignende, så er det jo lidt nemmere.

 

Vil lige sige, at selvom pølserne fik mere og mere form som dagene gik, så kom der også et par gange noget mere blødt, det var ikke tegn på tilbagegang, det tager åbenbart bare lang tid at få udryddet de her baktusser helt.

 

Efter 2-3 uger afleverede vi en afføringsprøve, så de var sikre på at det både var helt væk OG at der ikke var lagt æg/overlevet æg som så klækkede efter lidt tid.

Heldigvis var den sidste test helt i orden, det var virkelig en skræmmende oplevelse..

 

 

Rigtig god bedring til din hund!

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...